İstanbul Esenyurt"ta arkadaşları ve kuzenleriyle yürüyüşe çıkan Aydın"ın önünü tinerciler kesti. Aydın, çıkan kavga sırasında boynundan aldığı bıçak darbesi sonucu yaşamını yitirdi

İstanbul"a izne gelen jandarma komando Zekeriya Aydın (21), Esenyurt"ta yürürken önünü kesen “madde bağımlıları” tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Askerlik görevini Tunceli"de komando olarak yapan Zekeriya Aydın, tezkeresine 4 ay kala evci izni alarak ailesini görmek üzere İstanbul"a geldi. Dün akşam saatlerinde arkadaşları ve kuzenleriyle yürüyüşe çıkan Aydın, Esenyurt Merkez Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı"nda madde bağımlısı iki kişiyle karşılaştı.
Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan kavga sırasında Aydın, boynundan aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Esenyurt Devlet Hastanesi"ne kaldırılan Aydın, kurtarılamadı. Saldırganlardan biri gözaltına alınırken, diğeri de hafif yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.
Acı haberi duyan Aydın"ın ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şok geçiren ağabey Hacı Aydın, “Kardeşim İstanbul"a daha yeni gelmişti. Evci iznine geldikten sonra onu hiç görmemiştim. Ancak, yoldan geçen madde bağımlısı kişiler kardeşime kıydılar” dedi. Aydın"ın cenazesi toprağa verilmek üzere Adana"ya gönderildi.