Ukrayna'da yayımlanan Kommersant gazetesine açıklamada bulunan Vlasenko, Yulya Timoşenko'nun hayatından endişe ettiğini belirterek, "Yanukoviç, Timoşenko'nun ne hapiste ne de dışarıda canlı kalmasını istiyor" dedi.
"Ukrayna hükümetinin, Timoşenko'yu öldürmek için değil, kendiliğinden ölmesi için elinden geleni yaptığından" emin olduğunu ifade eden Vlasenko, sırtında ciddi rahatsızlığı bulunan Timoşenko'nun yaklaşık bir aydır yatağından kalkamadığını ve sağlık durumunun da "muayeneden muayeneye" giderek daha da kötüleştiğini söyledi.
 
Vlasenko, olayın akışının, "Bir gün Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in, yüzünde mutlu bir ifade ile "Timoşenko'nun ölümüne çok üzüldüm" diyeceği" şekilde geliştiğini savundu.
 
Timoşenko'nun tedavi edilmediğini, sadece ağrı kesiciler verildiğini savunan Vlasenko, "Sağlık durumu nedeniyle yarınki duruşmaya katılamayacak olan Timoşenko'nun mahkemeye zorla getirilme ihtimalinin olduğunu" söyledi.
 
Timoşenko, 2009 yılında Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Ukrayna yönetimi Timoşenko'nun söz konusu anlaşmayla ülkeyi büyük zarara uğrattığını savunurken, Timoşenko yanlış bir şey yapmadığını ve suçlamanın siyasi komplo olduğunu belirtiyor.
 
İki kez başbakanlık yapan 50 yaşındaki Timoşenko, geçen yıl Şubat ayında yapılan Devlet Başkanlığı seçimini Viktor Yanukoviç'e karşı kaybetmişti.