The Economist, seçim sürecinde Türkiye’ye yönelik yayınlarında AK Parti’nin iktidardan düşürülmesi çağrısı yaparken, TIME kapağına Türk bilimadamı Mehmet Öz’ü taşıdı. Kanserle mücadelede Mehmet Öz’ün uyarılarını haber yapan TIME dergisi 90 yıl boyunca 12. defa bir Türk’ü kapak konusu yapmış oldu. TIME dergisi, şimdiye kadar tam 11 defa Türkiye’yi kapağına taşıdı. Dergi ilk defa Atatürk’ü ağırladı. 24 Mart 1923 tarihli yayınında bağımsızlık ilanının ardından yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’le ilgili geniş bir mülakata yer verdi. TIME, Atatürk’ü ikinci defa 1927 yılında kapağına taşıyarak genç Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün dünyaya tanıtmıştı. TIME dergisi, tam 18 yıl sonra 1941 yılında İsmet İnönü’yü kapağına taşıdı. Ünlü dergi bu tarihten hemen iki yıl sonra kapağını yine bir Türk’e ayırdı. 12 Haziran 1943 tarihli TIME kapağında bu defa dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu bulunuyordu.
 
EN AZ BİLİNEN KAPAK
 
Türkiye TIME dergisine 4. defa kapak olduğunda tarihler 1958 yılının şubat ayını gösteriyordu.
 
Dönemin Başbakan’ı Adnan Menderes’in Türkiye’nin dünyaya açılan yüzünü anlatırken Ankara’nın NATO’ya üyeliğine giriş öyküsüne geniş yer ayırdı. Atatürklü, İnönülü Time dergisi kapaklarına yıllarca yer veren dönemin Türk gazeteleri, nedense merhum Menderes’le ilgili bu yayınları okurlarına duyurmamayı tercih etti. TIME dergisi aradan 26 yıl geçtikten sonra bu defa kapağına Papa Suikasti’nin sanığı Mehmet Ali Ağca’yı çekti. 1984 yılı Ocak ayında “Papa neden affetti” sorusuyla okurlarının karşısına çıkan TİME dergisi Papa Suikasti’nin ardından cezaevindeki buluşmaya geniş yer verdi.
 
NAİM’LE GURUR DUYDUK
 
1998 yılına gelindiğinde Time dergisi kapağına bu kez Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nu konuk etti. TİME daha sonra Mine Karakaş’ı Temmuz 2007 yılında başörtüsü ile yaşanan sıkıntıları dile getirdiği için konuk etmişti. Dergi, Harbiyeli Şehitler anıtını Türkiye’den Dünyanın sayılı anıtları arasında en iyileri olarak gösterirken, Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak gösterilen başörtülü avukatı Famile Arslan’ı da kapak konusu yaptığı Türkler arasında yer aldı.
 
Türkiye