Emniyette yapılan sorgulamada çeteyle ilgili olarak yeni bilgiler de ortaya çıktı. Elebaşılığını Selim Işık'ın yaptığı çetenin eroin sevkıyatını kimlik kontrolünden rahatlıkla geçen emekli Binbaşı Ayhan P'nin lüks ciplerle yaptığı ortaya çıktı. İşlerin, Işık'ın 10 yaşındaki kızına telefonda söylettiği şifreli talimatlar doğrultusunda yürütüldüğü belirtildi.
Alınan bilgiye göre, çete, Işık'ın 10 yaşındaki kızının talimatları doğrultusunda çalışıyordu. Yakalanmamak ve polisin teknik takibinden kurtulmak için 18 ayrı cep telefonu kullandığı öğrenilen Işık'ın, polisteki ifadesinde, Şişli'de bir işhanı sahibi olduğunu, telefonları ayda 30 bin lira kira geliri olan işhanındaki kiracıları ile görüşmek için kullandığını söylediği öğrenildi. Operasyonda 5 lüks cip de ele geçirildi.

'YEŞİL'DEN KORKTUM'

Işık'ın Yeşil'le ilgili sorulara ise “Yeşil'le en son ölmeden önce görüştüm. Sonra hiç irtibatımız olmadı. Basına da yansıdığı gibi beni arayıp tehditlerde bulundu. Kendisinden korktum. Neyse hesabımız onu verelim dedim” dediği öğrenildi.

Üsküdar'daki lüks villada yakalanan Işık'ın günün 17 saatini evinde geçirdiği, zorunlu olmadıkça evden çıkmadığı bildirildi.

Sevkıyatı lüks ciplerle yapıyorlar

Çetede, eroin sevkıyatı emekli Binbaşı Ayhan P. tarafından lüks ciplerle yapılıyordu. Ayhan P., askeri kimliğini kullanarak polis arama noktalarından kolaylıkla geçiyordu. Son operasyonda ele geçirilen 71 kilo eroinin de Ayhan P'nin kullandığı cipte olduğu öğrenildi./yeni şafak