Ayrıca personelinden uygulamayı, mobil cihaz hizmetinin bir parçası olan kişisel telefonlardan ve tabletlerden, başka bir deyişle iş için kullandıkları tüm cihazlardan kaldırmalarını istedi.

AK, yaptığı açıklamada, "Bu önlem, Komisyonu siber güvenlik tehditlerine ve Komisyonun kurumsal ortamına yönelik siber saldırılar için kullanılabilecek eylemlere karşı korumayı amaçlıyor" dedi. “Diğer sosyal medya platformlarının güvenlik gelişmeleri de sürekli inceleme altında tutulacak.”

AK'nin yaklaşık 32.000 daimi ve sözleşmeli çalışanı bulunuyor. BBC'ye göre, çalışanlardan TikTok'u mümkün olan en kısa sürede ve en geç 15 Mart'a kadar silmelerini istendi. Çalışanlar karara uymazlarsa, AK'nin e-posta hizmeti ve Skype Kurumsal da dahil olmak üzere kurumsal uygulamalara erişimlerini kaybedecekler.

Bir TikTok sözcüsü Engadget'e "Bu yasağın yanlış yönlendirildiğine ve temel yanlış kanılara dayandığına inanıyoruz" dedi. "Komisyonun bizimle doğrudan iletişime geçmemesine veya herhangi bir açıklama sunmamasına şaşırdık. AB genelinde her ay TikTok'a gelen 125 milyon kişinin verilerini nasıl koruduğumuza dair açıklama yapmak için bir toplantı talep ettik. Biz, Avrupa'da kullanıcı verilerini yerel olarak depolamak için üç veri merkezi kurarak, çalışanların verilere erişimini daha da azaltarak ve Avrupa dışındaki veri akışlarını en aza indirerek veri güvenliği yaklaşımımızı geliştirmeye devam ediyoruz."

TikTok'un ana şirketi ByteDance, Çin merkezli bir kuruluş. Bazı ülkelerdeki yetkililer uzun süredir Çin hükümetinin uygulamayı kullanıcı verilerine ve diğer güvenlik sorunlarına erişmek için potansiyel olarak kullanması konusundaki endişelerini dile getiriyor.

ABD hükümeti, uygulamayı sahip olduğu cihazların çoğundan yasakladı. Birçok eyaletteki yetkililer benzer yasakları yürürlüğe koyarken TikTok bazı üniversite ağlarında da yasaklandı. TikTok'u ABD'de tamamen yasaklama çabaları da var. Kasım ayında AK, TikTok'un veri uygulamalarına yönelik çok sayıda devam eden soruşturma olduğunu söylemişti.