Aralarında Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'in de bulunduğu 7 kişi Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde

Adliyeye getirilen ve içeriye arka kapıdan sokulanlardan 6'sının kadın birinin ise erkek olduğu bildirildi. 7 kişi Organize İşler Şube Başkanlığı'nda sorgulandı.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ TİJEN MERGEN

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'in fikir öncülerinden olduğu eğitime destek projesi Baba Beni Okula Gönder (BBOG), bugüne kadar 7 bini aşkın kız öğrenciye burs verilmesini sağladı. Milliyet'in yürüttüğü ve 23 Nisan'da dördüncü yaşını kutlayacak kampanyanın isim annelerinden ve yürütücülerinden olan Mergen, kız çocuklarının okuması için çaba harcayan bir eğitim gönüllüsü...
ÇYDD ile Milliyet Gazetesi'nin birlikte yürüttüğü BBOG, 23 Nisan 2005'te yola çıkıldığından bu yana, 110 binin üzerinde destekçiden yaklaşık 30 milyon TL'lik kaynak sağladı. Kampanya kapsamında 28 kız öğrenci yurdu, 10 ilköğretim okulu yapıldı ve 7 bin 156 kız öğrencinin üç yıllık bursları karşılandı. Toplam öğrenci kapasitesi 3 bin 185'e ulaşan yurtlarda barınan 96 lise son sınıf öğrencisinden 26'sı üniversiteyi kazandı.
Kampanya kapsamında sosyal konularda da pek çok faaliyet gerçekleştirildi. AÇEV'le işbirliği içinde 5 ilde yaklaşık 500 anne babaya "Çocuğum ve Ben Seminerleri", 81 YİBO ve PİO yöneticisine Özel Okullar Birliği Derneği'yle birlikte 2 günlük özel bir yatılı okul yönetimi semineri, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı ile birlikte yurtlarda kalan kızlara ve öğretmenlere "Ergenlik Dönemi ve Hijyen" eğitimi verildi. Ayrıca, 12 kız öğrenci yurdunun sosyal odaları, bilgisayar, müzik ve resim araçlarıyla donatıldı, kız öğrenci yurt kütüphanelerine kitap gönderildi, köy okullarına 19 bin kitap ulaştırıldı.

Milliyet