Dışardan gelen öğrencilerin gözünde Söke’yi görmeyi hedefleyen çalışmada; üniversite gençliğinin nasıl bir Söke’yi hayal ederek geldikleri ve nasıl bir Söke ile karşılaştıklarının yanında Söke’den ve Sökelilerden beklentilerinin neler olduğu ortaya çıkacak.
Söke MYO’nda konuyla ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya başta Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Ticaret Odası Meclis üyeleri olmak üzere; Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Söke Marangozlar Odası Başkanı Murat Elgin katıldı. Toplantıda Söke MYO öğretim üyeleri de bulundu.
Kendilerinin de bir dönem Söke dışında üniversite hayatı yaşadıklarını, bugün kendi çocuklarının nasıl dışarda iyi bir eğitim almalarını istiyorlarsa, Söke’de eğitim gören üniversitelilerin de aynı şekilde eğitim almalarını arzu ettiklerini söyleyen Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran; “Dışardan bir göz olarak öğrencilerimizin düşünceleri çok önemli” dedi. Söke’de bugün bin 200 olan öğrenci mevcudunun önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirten Toyran, öğrencilerden sorun, sıkıntı ve beklentilerini iletmelerini istedi.
Söke Esnaf Odaları adına konuşan Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, esnaflar yönünden yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Daha sonra toplantıda öğrenciler söz alırlarken; öğrencilerin Söke’de yaşadıkları sıkıntılar arasında şehiriçi minibüsleri toplu ulaşım saatleri, ev sahipleri ve kiracı öğrenciler arasında yaşanan sorunlar, üniversite alanlarının bulunduğu Yenikent Mahallesi’nde bankamatiklerin yokluğu, ilçede sosyal hayatın azlığı, esnafların öğrencilere uyguladıkları farklı fiyat tarifeleri öne çıkan konular oldu.