Didim Ticaret Odası ilçemiz sınırları içerisinde yer alan ve Didim"in sembolü haline gelen Apollon tapınağının tanıtımı ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.
Konuyla ilgili Didim Ticaret Odası Meclis toplantısında Didim Kaymakamı"na ve Meclis Üyelerine bilgiler veren Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren “Didim"in en önemli yerlerinde biri olan Apollon tapınağıyla ilgili bir çalışma başlattık. Bu kapsamda odamızdan gönderdiğimiz bir arkadaş, yurtdışında bu yerle ilgili bilgi ve belge toplayacak. Bu konuyla ilgili olarak ilk önce Adnan Menderes Üniversitesi"nden destek istedik. Bize Apollon tapınağı ilgili olarak çalışma yapılan iki tez ve bir de araştırma konusu olduğunu ve yardımcı olacaklarını söyledi. Bunun dışında Alman ve Fransız arkeologların yaptıkları çalışmalar olduğunu tespit ettik. Fransız Arkeoloji Müzesinde bu konuyla ilgili bilgiler verdik, bize sadece belgelerden fotoğraf çekmemize izin verdiler. Ayrıca Alman Arkeoloji Müzesi"nden de bu konuda yardım sözü aldık. Bunun dışında Kültür ve Turizm Bakanlığıyla görüşmelerimiz oldu ve bize bu konuda yardımcı olacaklarını ifade ettiler” dedi.
Soneren, ayrıca Didim Belediyesi"nden de destek alacaklarını kaydederek “Bu çalışmayı yapmamızdaki amaç Apollon tapınağı İlçemiz ve Ülkemiz açısından çok önemli. Her yıl binlerce turist geliyor ve her ağızdan farklı bilgiler alıyor. Bir kitapta Büyük İskender"in burayı yıktığı, diğer bir kitapta ise yaptırdığı yazılıyor. Biz de tam anlamıyla burayla ilgili çok geniş kapsamlı çalışma yaparak, Apollon"un en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.