Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği"nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı öncülüğünde bir çok kurumun da desteklediği Türkiye"nin önemli tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerinin sergileneceği YÖREX – 1 . Yöresel ürünler Fuarı, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla açıldı.
Fuar açılışında Aydın Ticaret Borsasını Meclis Başkanı A. Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosanalı, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı A. Bahri Erdel, ve Abdülkadir Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Ülgen, Kazım Günaydın, ve Yakup Er; meclis üyelerinden Ali Marmara, Ali Çevik, H. Hüseyin Karazor ve Cihan Can temsil etti.
Fuarla ilgili olarak bir açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurlu Başkanı Adnan Bosnalı, “Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası Gıda Kontrol Laboratuarı fuarda Aydın"ın yöresel ürünlerini, üye firmalarımızın tanıtımını yapmak üzere standta yerini aldı. Aydın ticaret Borsasının standına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner ziyarette bulundular. Büyük ilgi ve ziyaretçi akınına uğrayan fuar 28 Nisan -1 Mayıs tarihleri arası Antalya Expo Center Fuar Merkezinde devam edecektir. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinin kendine özgü ürünlerinin tanıtıldığı fuar markalaşma ve ürünlerin pazarlanmasında, ürünlerimizin ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğini geliştirmede büyük rol oynayacaktır. Zengin Anadolu kültürünün bir arada toplandığı fuar gelecek yıllarda Türkiye'nin diğer illerinde de geleneksel hale gelerek sürdürülecektir” dedi. iha