Söke"de sağlık kuruluşları ve çeşitli kuruluşların sağlık birimlerinden çıkan tıbbi atıklar; özel ekip tarafından toplanıyor, sterilizasyon merkezine götürülerek bertaraf ediliyor.
Tıbbi Atık toplama yönetmeliğine göre gerçekleştirilen tıbbi atık toplama işlemi eğitimli ve tüm tedbirlerini almış personel ve araç ile toplanırken; KUŞATAK katı atık toplama merkezi içinde yer alan tıbbi atık sterilizasyon ünitesine götürülüyor. Toplanan tıbbi atıklar KUŞATAK merkezinde özel sterilizasyon işlemlerinden geçiriliyor. Söke"deki tıbbi atık toplama işlemi Salı ve Cuma olmak üzere haftada iki gün gerçekleştiriliyor.
Tıbbi atık toplama konusunda yönetmeliğin öngördüğü şekilde titizlikle davrandıklarını ifade eden Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol; “Tıbbi atıkların toplanması ve sağlıklı olarak bertaraf edilmesi çevre ve insan sağlığı açısından oldukça önemli. Hizmet alımı şeklinde topladığımız tıbbi atıklar KUŞATAK toplama merkezindeki tıbbi atık sterilizasyon ünitesine götürülüyor. Tıbbi atıklar diğer atıklardan ayrı olarak toplandığı gibi, ayrı işlemlerden geçiyor. Sınırlarımız içinde olan tüm tıbbi atıkları topluyor ve tıbbi atık sterilize merkezimizde bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Bu konuda Söke Belediyesi olarak çok titiz davranmaktayız. Çevre ve halkın sağlığı bizler için çok önemli” dedi.