Türk Hava Yolları, uçaklarda internet dönemini başlatıyor. Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite (GCS) sistemini kullanacak olan THY, sistemin sahip olduğu uçaklarda kablosuz internet hizmeti verecek.

Daha önceden PLANET IFE platformu altında kıtalararası uçuşlarda canlı televizyon hizmeti başlatan THY, böylece televizyon hizmetine interneti de eklemiş olacak. Hizmete başladıktan sonra bir süre ücretsiz olarak sunulacak olan kablosuz internete yolcular bilgisayar, tablet, telefon ve benzeri kablosuz ağa bağlanabilen tüm cihazlarıyla internete girebilecek. Ayrıca VPN bağlantısı da mümkün olacak
Ücretsiz kullanım süresi bittikten sonra paralı hale gelecek. Yolcular isterse kredi kartlarıyla internet hizmetini satın alıp kullanıcı adı şifreleriyle interneti kullanabilecek.

Havada internet hizmeti verecek olan PLANET GCS sistemi şuan için bir adet B777-300ER uçağında aktif olarak hizmet veriyor. THY filosunda yer alan 11 adet Boeing 777-300ER ve 10 adet Airbus A330-300 uçaklarında da en kısa sürede aktif edilecek.
Insaat esnasinda yalitim maliyetleri dusuruldu, Yeni Insaatlarda daha az dogalgaz tuketimi olacak!