Türk Hava Yolları'nın Antalya- Saint Petersburg uçağı kaçırıldı.Yolcu uçağı kaçırmak isteyen hava korsanı etkisiz hale getirildi. Uçak, St. Petersburg"a devam ediyor.


THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Topçu, kendilerine bir mektup geldiğini ve mektupta uçakta bomba olduğunun yazılı olduğunu belirtti. Topçu, ''uçak kontrollü bir şekilde seyrine devam ediyor'' dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise uçakta bir yolcunun “üzerimde bomba var” diyerek uçağı kaçırma girişiminde bulunduğunu, ancak bu kişinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Birdal, uçağın seyrini sorunsuz şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

KRİZ MASASI KURULDU

Kaçırılmayla ilgili olarak kaptan pilot hava trafik kontrol merkezine bilgi vermesiyle birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı"nda kriz masası kuruldu. Daha sonra uçaktan korsanın etkisiz hale getirildi bilgisinin alınmasıyla birlikte uçuş ekibiyle temas kuruldu. Uçağın seferine normal devam ederek St.Petersburg"a gitmesi istenildi.

Topçu, charter seferini yapan bir şirketin THY'nin uçağını kiraladığını belirterek, ''Çoğunluğunu Ruslar'ın oluşturduğu 167 yolcu arasında 2 tane de Türk var. Yolculardan biri de bebek. Uçağı kaçıran hava korsanı yolcular tarafından etkisiz hale getirildi. Korsan Türk değil ama Türkçe konuşuyor ve alkollü'' dedi.

KORSAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hava korsanının yolcular tarafından etkisiz hale getirildiği iddia edildi. THY"nin TC-JLL çağrı işaretli Airbus A320 tipi uçağının yerel saatle 14.20"de St. Petersburg"a inmesi bekleniyor.

Hava korsanı 'Üzerimde bomba var' demiş ancak bomba olmadığı anlaşıldı.

10:32'de kalkan uçak Karadeniz'e girmeden kaçırılma sinyali verilmiş.



Korsanın yolculara zarar veremeyeceği ön görüldüğünden uçağın St. Petersburg'a gitmesine izin verildi.



THY GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA



THY Genel Müdürü Temel Kotil, ''Şu anda uçak seyrine devam ediyor. Birazdan inecek. Endişelenmeye gerek yok. Uçağı kaçırmak isteyen kişinin bol miktarda alkol aldığı öğrenildi'' dedi.