İstanbul-Hatay seferini yapan THY uçağı kötü hava koşulları nedeniyle Adana'ya yönlendirildi. Teker koymaya hazırlanan pilot pistte lastik temizleme makinesi ile burun buruna geldi. Pilotun pisti pas geçmesiyle olası facianın eşiğinden dönülürken, psikolojisi bozulan pilot dinlenmeye alındı.

İstanbul-Hatay seferini yapan TK 490 sefer sayılı uçak 29 Ekim günü kötü hava koşulları nedeniyle Hatay'a inemediği için rotasını Adana'ya çevirdi. 109 yolcu, 6 mürettebatın bulunduğu uçak Adana Havalimanı'na iniş yapmaya hazırlanırken, pilot bir anda pistte lastik temizleme makinesi ile burun buruna geldi. Uçuşların yoğun olmaması nedeniyle pistteki lastik izlerini temizleyen aracın piste çıkmasını onaylayan kule görevlilerinin aynı anda Hatay uçağına da iniş izni verdikleri ortaya çıktı.

Saat 00.15'de kuleden iniş izini alıp piste yaklaştığında, pistteki lastik izlerini silen iş makinesini gören pilot 'pas' geçti. Pilotun pistteki aracı son anda fark etmesiyle olası bir faciadan dönüldü. Pist boşaltıldıktan sonra uçak ikinci kez iniş yaptı. Olaydan sonra pilotun psikolojisinin bozulduğu ve dinlenmeye alındığı öğrenildi. Bu arada kule personeli hakkında soruşturma başlatıldı./sabah