Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu, gaz türbinleri ile endüstriyel gaz türbinleri üzerinde tamir, bakım ve onarım konularında faaliyet göstermek üzere Turkbine Teknik Gaz Türbinleri Bakım Onarım A.Ş. unvanlı şirket kurulmasına karar verdi.

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Turkbine Teknik Gaz Türbinleri Bakım Onarım A.Ş'nin kuruluşuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Ortaklığımız yönetim kurulunca gaz türbinleri ile endüstriyel gaz türbinleri üzerinde tamir, bakım ve onarım konularında faaliyet göstermek üzere toplam 16 milyon 571 bin 494 (On altı milyon beş yüz yetmiş bir bin dört yüz doksan dört) Türk Lirası, 7 milyon 21 bin 820 lira ayni ve 9 milyon 549 bin 674 lira nakdi sermaye olacak şekilde, Zorlu O/M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş.'nin 8 milyon 285 bin 747 lira, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin 7 milyon 21 bin 820 lira ayni ve 1 milyon 263 bin 924 lira nakdi, Doç. Dr. İsmail Demir'in 1 lira, Faruk Çizmecioğlu'nun 1 lira ve Ömer Faruk Öztürk'ün 1 liralık hisse sahibi olduğu Turkbine Teknik Gaz Türbinleri Bakım Onarım Anonim Şirketi (kısa ismi ile Turkbine Teknik) unvanlı şirketin kurulmasına, Ana Sözleşme'nin hazırlanması ve gerekli tüm iş ve işlemler için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.''

A.A