Avrupa'daki havayollarıyla ilgili araştırmaya göre, yolculara bagaj tesliminde en kötü havayolu şirketi "TAP Air Portugal". Bu konuda en iyiler ise Türk ve Malta havayolları
Avrupa'nın önde gelen bazı havayollarıyla seyahat eden yolcular geçen yıl bagajını teslim alma konusunda, önceki yıllara oranla çok daha fazla sorun yaşadı. "Air Transport Users Council"in, Avrupa'daki hava yolları hakkındaki araştırması, yolcuların bagajının zamanında teslim edilmesi konusunda en kötü hizmeti veren havayolu şirketinin "TAP Air Portugal" (Portekiz) olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre İngiliz British Airways, Hollandalı KLM, İtalyan Alitalia ve Fransız Air France da en kötüler arasında yer aldı. TAP Air Portugal, her 1000 yolcuda ortalama 27.8 parça eşyayı zamanında teslim edemezken, British Airways'in geciktirdiği eşya sayısına dair ortalama da 26.5 olarak açıklandı.

Avrupa Havayolları Birliği üyesi havayollarından alınan bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmaya göre 2007 yılında zamanında teslim edilemeyen bagajlara ilişkin istatistik genel olarak her 1000 yolcuda 16.6 parça eşya olarak belirtildi.

Her 1000 yolcuda ortalama 4.5 parça eşya teslimatı gecikmesiyle bu konuda en az sorun yaşayanların Türk Hava Yolları ve Air Malta yolcuları olduğu kaydedildi.