THD Aydın İl Temsilcisi Yalçın Pekgüzel bugün Aydın merkez ve ilçelerdeki kurucu başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Çok ciddi çalışmaları olduğunu belirten yalçın Pekgüzel, “Türk Siyasi tarihinde filmlere bile konu olacak bir ilki gerçekleştireceğiz. 13 veya 14 Ocak günü Ankara"da yaklaşık 100 bin kişinin katılımı ile şu anda adı bizde saklı olan partimizin kuruluşunu gerçekleştireceğiz. Partinin kurulduğunun ertesi sabah Aydın merkez ve ilçelerde hazır olan tabelalarımızı asarak, ciddi bir halk hareketi gerçekleşmiş olacak” dedi.
Aydın Sanayi Odası Restoran"da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, kendisi ile birlikte dava arkadaşlarının bu yola niçin çıktığını anlatan TDH Aydın İl Temsilcisi yalçınPe4kgüzel Aydın olarak hazırlıklarının yüzde 90 tamamlandığını ve iki ilçe dışında tüm ilçelerde yönetimlerin bile hazır durumda olduğunu belitti.

TDH"nin ne sağ ne de sol bir oluşum olduğunu ulusal birlikten yana herkesi kucaklayacaklarını kaydeden Yalçın Pekgüzel “TDH sosyal demokrat merkezli bir parti olacak. Kısa bir süre önce siyaset yapmama kararı almış ve bunu bir çok yakınımla paylaşmıştım. Ancak Sarıgül"e inandım. Bu vatanı sevdiğim için bu oluşumda yer alıyorum. Türkiye'nin düğümünü çözecek tek parti TDH"dir. Türkiye'de şu anda her alanda bir adaletsizlik var. Sorunlara yaklaşımda büyük bir sorumsuzluk var. Biz Türkiye'nin sorunlarına el koymaya geliyoruz. Temsil ettiğimiz değerler adına risk alacağız ama, değerlerimizi koruyacağız. Ulusal birlikten yana herkesi kucaklayarak, iktidarın mührünü teslim alamaya geliyoruz. Dar değil, geniş düşünüyoruz. Katılımcı, evrensel ortak insani değerlerden yanayız. TDH Türkiye'nin yararına olmayan hiç bir projeye imza atmayacaktır. Bizim siyasi çizgimiz bellidir. Biz değişimciyiz. 21. Yüzyılın sosyal demokrasisini oluşturma iddiasıyla yola çıkıyoruz. Ekonomik ve sosyal demokrasiyi Türkiye"de biz gerçekleştireceğiz” dedi.