Bu gayelerle yola çıkan radyomuz, 24 saat süresince hafta içi 75 kuşak programı ile yayın yapmaktadır. Bu yoğun tempo hafta sonlarında da devam ederken, yerini ağırlıklı olarak müzik-eğlence programlarına bırakmaktadır. Tabii ki hafta içinde de çeşitli eğlence ve yarışma programlarımızla dinleyicilerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
 
TGRT FM NE ZAMAN VE NASIL KURULDU?
 
80’e yakın özel programla dinleyicisinin karşısına çıkan TGRT FM, canlı haber programlarıyla da haberciliğe büyük bir dinamizm kazandırmış durumda. Türkiye’nin ve dünyanın en hızlı haber alma kaynaklarına sahip olup en güçlü haber ajanslarıyla çalışan TGRT FM  “Her zaman her yerde haber kaynağınız” sloganıyla haberi en doğru kaynağından dinleyicilerine ulaştırıyor. Sabah kuşağımızda trafikte ya da işyerlerindeki çalışanlarla, evlerinde tatlı bir telaşe içinde koşuşturan ev hanımlarına kadar toplumun her kesimine hitap eden  bir programımız var. Adı: Merhaba Türkiye… Tarafsız, objektif ve her kesime aynı mesafede duran haber merkezimizde ise yayına hazırlanan haberler her saat başı radyomuzun deneyimli spikerleri tarafından dinleyicilerimize aktarılıyor.
 
SÜRPRİZ GELİŞMELER VAR MI?
 
Sürpriz gelişmeler elbette var. Monoton bir yayın politikası gütmüyoruz. Devamlı yenilik, devamlı değişim, dönüşüm, devamlı sürprizler yayınlarımızın ana prensibi. Yani dinleyicilerimizin istekleri doğrultusunda yeni programlar da devreye sokuyoruz. Dinlemede kalmanız bunları fark etmenizi sağlayacaktır.
 
DİĞER RADYOLARDAN FARKINIZ?
 
Programlı yayıncılık, genel prensibimiz. Radyoyu müzik kutusu olmaktan kurtarıp hem eğlenceli, hem eğitici hale getirmek. Konuşan, içi dolu yayıncılık yapıyoruz. Radyo klasiği olan Arkası Yarınlar, piyesler ve radyo temsilleri en seçkin örnekleriyle TGRT FM’de hayat buluyor. Elbette dinleyici ile diyaloğu sıcak tutmak bizi farklı kılan ikinci bir unsur. Zira biz bir aileyiz.
 
DİNLEYİCİYİ RADYO BAŞINA ÇEKMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?
 
Dinleyici radyoyu kendinden bir parça kabul etmeli. Öncelikle bu sağlanmalı. Onun derdi, sıkıntısı ve sevinci ile ortak olunduğunu, ona değer verildiğini devamlı hissetmesi lazım. Bunu da dinleyicilerimizden her daim geri besleme olarak almaktayız. Memnunuz. Yurdun dört bir yanından dinleyicilerimiz her daim ziyaretlerimize gelmekteler. Biz de bu yuvayı daha da nasıl sıcak ve samimi tutarız derdindeyiz.
 
TÜRK DİNLEYİCİSİNİN BELLİ BİR ÖZELLİĞİ VAR MI? SİZİN SAPTAMALARINIZ NELERDİR?
 
Dinleyiciyi bizlerden biri olarak kabul ediyoruz. Biz ne isek, o da o. Örf ve âdetine bağlı, devletine bağlı, sadık. Dinleyici derdiyle, sıkıntısıyla ilgilenilsin istiyor. Kısaca sesini hep duyurmak istiyor. İdare edenlerle aralarındaki problemin halledilmesini istiyor.
 
GURBETTE VATAN HASRETİ ÇEKEN İNSANLARIMIZA BİR NEBZE DE OLSA TÜRKİYE’DEN SESİNİZİ DUYURMAK NASIL BİR DUYGU?
 
Bizlerden kilometrelerce uzakta olan ve vatan hasreti ile yanan insanlarımıza Anadolu’nun sıcaklığını ulaştırmak, hasretini biraz olsun azaltmak insana zevk veriyor. Onlardan gelen telefon, kısa mesaj ve e-postalar bu konudaki başarımızın ispatı. Bunlar bize ayrı bir haz yaşatıp gurur veriyor. Gelişen teknoloji aradaki mesafeleri kaldırdığından irtibatımız daha da artıyor.
 
TGRT FM'İN TEKNİK ALTYAPISI HAKKINDA KISACA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
 
Dinleyicilerimize kaliteli programlar sunabilmek için günümüzün en son teknolojilerini kullanmakta ve bilgisayarlarla bunu desteklemekteyiz. TGRT FM; Türkiye genelinde bulunan 120 vericisi ile radyolardan, Türksat 2A uydusunun kapsadığı her yerde, dijital uydu alıcısından, 1998 yılından beri dünyanın herhangi bir yerinde internetten dinlenebilmektedir. Podcast ve Iphone'ları da buna eklemek lazım tabii...
 
Radyo frekans ve uydu frekans bilgilerinin güncel hali www.tgrt-fm.com.tr web sitesinde mevcuttur. Bu arada altını çizmekte fayda var:  Radyomuzun İstanbul Çamlıca vericisi son teknoloji bir vericiyle değiştirildi. Ayrıca altı istasyon yeni cihazlarla donatıldı ve yirmi bir istasyonda da güç artırımı yapıldı. Bu alandaki çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor.
 
STÜDYO İMKANLARINIZ VE İNTERNET ORTAMINDAKİ ARŞİVİNİZLE DE AYRI BİR ÖZELLİĞE SAHİPSİNİZ…
 
Tamamen profesyonel cihazlarla donatılmış bir yayın, iki kayıt, bir montaj stüdyomuz mevcut. Bunlara ek olarak bir arşiv odamız bulunmaktadır. Bu stüdyolarda uzman ses teknisyenleri çalışmaktadır. Dijital teknolojinin kullanıldığı bu stüdyoların bakım ve tamiri, gerekli tüm ölçü cihazlarının ve yedek malzemelerinin bulunduğu Ölçü Bakım Laboratuvarı‘nda yapılmaktadır.
 
Arşivimiz ise gerçekten ayrı bir yere sahip. TGRT FM'de yayınlanan bazı programları birkaç gün sonra www.tgrt-fm.com.tr web sitemizin arşiv bölümnde bulabilirsiniz. 28 Nisan 2004'ten bu yana uzanan 7.5 yıllık bir web arşivimiz mevcut.