İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, TGRT Haber'de Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu programına konuk oldu.

TGC, OSMAN SAĞIRLI'YI ÖDÜLLENDİRMELİ
İnternethaber.com'un kurucusu ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Özışık, Burma'da budistlerin toplu katliam uyguladığı Müslümanların trajedisini dünya kamuoyuna duyuran ilk Türk gazeteci Osman Sağırlı'yla canlı bağlantılar da yapılan programda, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gerçek bir gazetecilik yapan Osman Sağırlı'yı kesinlikle ödüllendirmeli" dedi.

Nuh Albayrak, Türkiye gazetesi muhabirlerinin büyük riskler alarak ve emek harcayarak yaptıkları haberlerin birçok internet sitesinde kaynak gösterilmeden yayınlandığından şikayet etti.

KAYNAK GÖSTERMİYORLAR, KAHROLUYORUZ

İnternet medyasındaki problemi göstermesi açısından ilginç bir örnek de veren Albayrak şöyle konuştu:

"Osman yine Somali'de pusuya yattı. BM müsadesinde organ ticareti yapıldığını belgeledi. Türkiye bu haberi manşet yaptı. Star gazetesinin web sitesi, o gün manşetimizi almış, altına da Türkiye yazmış. Fakat muhtemelen hangisi bilmiyorum, oradan alan bir başka internet sitesi Star diye kaynak göstermiş. Ve o gün bütün sitelerde haber Star'ın haberi diye geçti. Bu insanı kahreder. Biz kahrolduk o gün."

HABERİ BİREBİR KOPYALAYANI İŞTEN ÇIKARIYORUZ

İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık ise, bunun utanç verici bir durum olduğun altını çizdi ve benzer şikayetlerle çok sık karşılaştıklarını anlattı.

İnternet Medyası Yasası'nın çıkması için çalışma yürütüldüğüne işaret eden Özışık, gazetelerin de bu kanunu desteklediğini ancak kasıtlı olarak sanki karşılarmış gibi göstermeye çalıştığını söyledi.

Özışık şöyle devam etti:

"Siz genel yayın yönetmenleri Antalya'da Sayın Arınç ile buluştu ve ona dediler ki 'İnternet medyası bizim malımızı alıyor, yasa çıkınca ne olacak?' Muhabirler çalışıyor, ben onu alıyorum, Türkiye gazetesinin malını çalıyorum. Benim böyle bir hakkım yok.

Gazeteler, 'internet medyası yasasına karşı lobi başlatmışlar' dediler. Birkaç genel yayın yönetmenini aradım, 'sen benim haberimin çalınmasına razı mısın?' Hayır. Yani aslında fikirlerimizin örtüştüğünü gördüm."

"HABER KAMUOYUNA MAL OLMUŞ" DİYORLAR

"Bir grup arkadaşımız, İnternet Medyası Derneği'ne alternatif bir dernek oluşturdu. Yapılan lobi, bu arkadaşların Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önüne koydukları bir karşı görüş.

Diyorlar ki, 'Alıntı yapılabilmelidir. Haber kamuya malolmuş bir şeydir.' Biz buna karşı çıkıyoruz. İnternet gazeteciliği yapan bu arkadaşlara ben diyorum ki 'hadi ordan."

İnternethaber ve Gazeteciler.com sitelerinde başka kaynaktan aldıkları haberlerde sadece muhabirin ismini yazmadıklarını, o haberi aldıkları sitelere de link verdiklerini kaydeden Özışık, "Haberi birebir kopyalayan, o haberi haberleştirmeyen arkadaşları işten çıkarıyoruz. İnternet Medyası Derneğindeki bütün arkadaşlarıma da aynı şeyi söylüyorum" dedi.