Türk futbolunda 2020 hedefleri için orta ve uzun vadede de değişimi hedefleyen TFF'nin, bu vizyon doğrultusunda en doğru kurum yapılanmasını oluşturabilmek için önemli bir adım attığı bildirildi.
 
Daha hızlı ve daha verimli çalışma sistemi oluşturmaya karar veren federasyon, yeniden yapılanma çalışmaları için yönetim danışmanlığı, teknoloji ve dış kaynaklar firmalarından Accenture ile sözleşme imzaladı. Basına kapalı gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Güreli ve Erhan Kamışlı ile Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş ve Proje Müdürü Dr. Gökhan Gökdemir katıldı.
 
-Aydınlar: ''Geleceği yapılandırıyoruz''-
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türk futbolunun ulusal ve uluslararası alanda en üst düzeye çıkarılması, istikrarlı ve güçlü bir yapının sağlanması için yeniden yapılandırmanın gerekli olduğunu vurguladı.
 
Aydınlar, ''Sürdürdüğümüz çalışmalar, federasyonumuzu ve Türk futboluna olan katkılarımızı çok daha etkili kılacaktır. Sadece günümüz ihtiyaçlarına değil, gelecekteki ihtiyaçlara da hizmet edecektir. Bilimsel, profesyonel ve başarılı bir yapılanmanın temellerini atmaktayız. Zaman ve insanlara dayalı başarıdan öte, sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla sistematik yeni bir yönetim oluşturacağız'' ifadelerini kullandı.
 
-İlk safhası iki ayda tamamlanacak-
24 Ekim'de başlayacak olan TFF Yapılandırma Projesi çalışmalarının ilk aşamasının iki ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
 
Bu süre içerisinde TFF ve Accenture önce iyileştirme yapılacak alanları tespit edecek, ''Organizasyonel model'' ele alınarak dünyadaki en iyi uygulamalar ve global karşılaştırmalar yapılacak ve ''Organizasyonel birimlerin operasyon modeli/iletişim modeli'' kararlaştırılacak. Son olarak, hedeflenen yapıya ulaşmak için gerekli kurumsal yönetim modeli ortaya konulacak.
 
Öte yandan, maliyet kazançları ve organizasyonel verimliliği sağlayacak olan ''TFF Yapılandırma Projesi''nin hedefleri arasında, Türk futbolunun ulusal ve uluslararası ölçekteki kalitesini artırmak olduğu da kaydedildi.