İşte Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamalarından satır başları:
 
- TFF olarak çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Hepinizin bildiği gibi talebimiz üzerine bize teslim edilen belgeler Etik Kurulu tarafından incelendi. Bu bağlamda alınan kararlar şöyledir. 
 
- Adil yargılama hakkını ihlal etmemeye özen gösterdik.
 
- 3 Temmuz'da başlayan operasyon ile ilgili olarak halen 31 kişi tutuklu bulunuyor. Operasyon kapsamında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Eskişehirspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediye, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Mersin İ.Y. ve Giresunspor kulüplerinin isimleri geçmişti. 
 
- Soruşturma dosyası hakkında gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin Federasyonumuzda şüpheli kulüpler ve kişilerce paylaşılması 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörmektedir. Belgelerin paylaşılamaması savunma hakkına engel olmaktadır. Söz konusu soruşturmada şüphelilerin belgeleri görememeleri savunma hakkınızın gereği gibi yapılaşmayı engelleyecektir. Söz konusu soruşturmanın kapsamı giderek genişlemiş ve çok sayıda futbol ailesi mensup kişiyi kapsamıştır. Federasyonumuzca yapılan disiplin soruşturmasının sürmesi için diğer belgelerin de elimizde olması gerekli. Vicdani kanata varılmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Bir hüküm verilmesinin doğru olmayacağı kamuoyunun takdirine sunulur. Gizlilik kararının kaldırılması şarttır.
 
-Söz konusu sevk işlemleri bilgi ve belgeler kapsamında şike ve teşvik pirimi kapsamındadır. Yeni belgelerle yeni sevk işlemleri yapılacaktır.
-Yetkisiz menajerlik konusu ile ilgili olarak da çalışmalar devam etmektedir. Yeni sevkler yapılacaktır.
 
TFF, çok hassas bu konu ile ilgili tüm olanaklar dahilinde çalışmaktadır. Mevcut kurullarımızla bu konuyu çözüme kavuşturmak ve en adil kararı almak istediğimizi herkesin bilmesini rica ederiz.
 
-Etik Kurulu’nun 2. aşamadaki inceleme mevcut dosya üzerinden yapılacak. Ancak yeni belgeler de dosyaya eklenecektir. Adli kurumlarla iş birliği içindeyiz. Savunma alınması gerekirse bu konuda da adli birimlerle birlikte çalışacağız.
 
-Türkiye’de futbolun sevk ve idaresinden TFF sorumludur. Yetkiler net bir şekilde kullanılacaktır. Bazı kişiler radikal kararlar bekleyebilir ama biz normal vatandaş gibi karar alamayız. Futbolun geleceğinden sorumluyuz. Kararı tüm yönleri ile incelemek zorundayız. Kararlar da hep bu şekilde olacaktır.