AYDINPOST/Hatice Karaarslan-CHP 1. sıra adayı Bülent Tezcan ve 2. sıra adayı Metin Lütfi Baydar Turistik Park’ta basınla kahvaltı yaptı.

Basının içinde bulunduğu sıkıntılar konuşuldu ve bunlara yönelik yapılabilinecek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Baydar: Yerel medya rahat nefes alacak

Basının içinde bulunduğu sıkıntılara değinen Metin Lütfi Baydar, “Temel sorunlardan birisi olan eğitim sorununu çözeceğiz. Lise mezunu olan kişilere sınavsız geçişle 2 yıl ön lisans eğitimi verilebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Eğitim önemli. Ayrıca yerel medyanın kendini geçindirmesi için oradan buradan ilan almadan, reklâm peşinde koşmadan çalışmalarına devam etmesi için neler yapılabileceği hakkında projelerimiz var. Yerel medya rahat nefes alacak, kobi desteği sağlanacak” dedi.

Baydar, “Ayrıca coğrafi olarak internet tanıtımımız yeterli değil. Bunu yeterli düzeye çıkartmalıyız. Yurtdışından gelen kişiler içinde İngilizce sayfalar da hazırlayıp tanıtırsak iyi olacaktır. Çünkü Aydın’ın İzmir ve Denizli’nin gölgesinde kaldığını düşünüyorum. CHP Seçim Bildirgesi yayınlandığında Genel Başkanımızın çok güzel sözleri var. Yerel medya da CHP’de çok rahat edecek” şeklinde konuştu.

Tezcan: Basının özgür olmadığı ülkede demokrasi olmaz

CHP’li Bülent Tezcan, “Yerel ya da genel basın ayrımı yapmıyoruz. Yerel basına verilmesi gereken önemi unutuyoruz. Yerel basın demokrasinin güvencesidir.Basının özgür olmadığı ülkede demokrasi olmaz” şeklinde konuştu.