Ziyarette, CHP Nazilli İlçe Başkanı Zehra Kaymak ve partililer, Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı İyigün Carlat ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.
Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, CHP Aydın milletvekili Tezcan'a, Nazilli başta olmak üzere Söke ovasında ve Aydın'ın tüm ilçelerinde etkili olan yağmurlar nedeniyle tarlalarda bulunan hasada hazır pamukların yüzde 25 verim kaybına uğradığını belirtti. İzgü, ''Özellikle pamuk üreticilerimiz çok zor durumda kaldı. Nazilli ve Söke ovalarımızda bulunan üreticilerimizin yüksek verim elde edeceklerini düşünürken, yağmur sevinçlerini üzüntüye dönüştürdü. Üreticilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesini istiyoruz'' dedi.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da konuyu TBMM'ye taşıyacağını, yağışlardan zarar gören pamuk üreticilerinin mevcut Afet Yasası ve Tarım Sigortası'ndan (TARSİM) yararlanamayacaklarını ifade etti.
Tezcan, ''Mevcut afet yasasından faydalanabilmek için ürünün tamamında ya da en az yüzde 40'ında zarar olması gerekiyor. Ben TARSİM'in risk yelpazesinin genişlemesi için TBMM'ye kanun teklifi vereceğim. Yasadaki eksikliklerin giderilmesi ve yasanın yeniden düzenlenmesi için uğraşacağım'' diye konuştu.