Usta yazar, 'Saygı göstermemi beklemeyin. Su testisi su yolunda kırıldı' diye yazdı. Kimilerinden onay aldı, kimilerini fazlasıyla kızdırdı

Ölen ölür, kalan sağlar tartışır... Türkiye son 3 gündür ne Mısır'daki karışıkları, ne enflasyonun yüzde 4.9 çıkmasını, ne de "Ne olacak bu memleketin hali"ni konuştu! Defne Joy Foster'ın beklenmedik ölümü, bir anda gündemin tepesine oturdu. Şaşkınlık ve kederin yanında evli ve çocuklu bir kadının, bekar bir erkeğin evinde hayatını kaybetmesi herkesin aklını karıştıran soru oldu. İşte tam da bu sırada Sabah Gazetesi'nin ünlü yazarı Hıncal Uluç, köşesinde Defne Joy Foster'a yer verdi. Ancak her satırıyla büyük bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Bazı kesimler Uluç'a destek verirken bazıları öfke kustu. İşte Hıncal Uluç'un o çok tartışılan yazısından bazı satır başları ve peşi sıra gelen yorumlar:

'KİMSE AZİZE İLAN ETMESİN!'
Bu nasıl bir mahalle baskısıdır?.. Defne Joy'la tanışmayız. Haberleri izliyorum.. Ekranın başında donup kaldığımı hatırlıyorum.. Defne Joy'un ölü bulunduğu yer kendi evi değil. Bir bekar erkeğin evi.. Bekar erkek, benim küçük kuzenim, Sanem'in kardeşi Kerem (Altan)..

'YAŞAYAN ÖLÜ İLKER'
O çarşamba sabahı, dünyada yerinde olmayı istemeyeceğim bir tek kişi vardı.. İlker Yasin Solmaz.. Dün sabah gazeteme baktım.. Tonla haber, tonla yazı.. Defne üzerine.. Ama asıl ölü, hem de "Yaşayan Ölü" İlker Yasin Solmaz'la ilgili tek satır yok.. İnsanlık ölmüş sanki.. Defne öldü.. Onun için her şey bitti.. Ama bu genç adam yaşayacak.. 18 aylık bebeği ile yaşayacak.. Yarın o bebek "Baba bana annemi anlat" diyecek?.. Ne anlatacak İlker Yasin? Gencecik, hayat dolu karısı, 18 aylık bebeğinin annesi beklenmedik şekilde ölmüş.. Ona mı ağlayacak İlker Yasin.. Yoksa bir bekar evinde, sabaha karşı kanında tonla alkolle ölü bulunmuş, ona mı çıldıracak?.. Kerem'in adını duyunca, Gökmen Özdemir'i aradım, Vatan'dan.. Arkadaşı.. "Sor bakalım kerataya, evli barklı ve çocuklu kadını niye götürmüş evine" dedim. "Sordum bile ağbi" dedi, Gökmen.. "Vallahi daha o gece tanıştık. İkimizin de kafası iyiydi. Gittik işte" demiş, Kerem..

'AŞK YAPMAYA SAYGIM YOK'
İşte anlatmak istediğim bu.. Bizim zamanımızda aşka düşülürdü.. Falling in love.. Daha tanıştığın gece, eve, yatağa koşmanın adı da love.. Ama onun fiili başka.. Aşk Yapmak.. Making love.. Benim aşka düşmeye saygım var.. Ama aşk yapmaya yok.. Gönül ferman dinlemez tamam ama, 18 aylık bebeği olan evli genç kadın da, daha o gece tanıştığı erkeğin evine koşmaz.. Bunu bana kimse kabul ettiremez. Ben mahalle baskısından da korkmam. Ortada çok açık, çok seçik bir "İhanet" var.. Ölmüş.. Allah rahmet eylesin.. Ama böyle bir insana, öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin.. Kimse de, onu Azize ilan ederek, gençliğin önüne "Rol model" diye koymaya kalkmasın.. Defne'nin ölümü tipik bir "Su testisi, su yolunda kırıldı" olayıdır!..

BEBEĞİNİ BIRAKIP NİYE GİTTİ?
Vatandaşlar, internetteki forumlarda tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

Dobra: Hıncal Bey haklı. Bebeği olan bir kadının gece barda ne işi var. 1.5 yaşındaki oğlu Can'ı başkasına nasıl gönül rahatlığıyla teslim eder, nasıl eğlenmeye gider anlamıyorum.

Sarı papatya: Defne'ye hiç yakışmadı. Yavrusunu bırakıp barda tanıştığı bir adamın evinde sabahlamasını çok yadırgadım. Keşke o gece dışarı çıkmasaydı.

Kalender: Uluç'un ellerine sağlık. Tam beni düşündüklerimi kaleme almış. Allah, Defne Joy Foster'ın kocasına yardım etsin. Onu yerinde olmak istemezdim.

Mavi: Şimdi İlker Yasin Solmaz'ın yapması gereken eşinden nefret etmesi, çocuğa DNA testi yaptırmasıdır. Namus belası bu!

Casper: Biri bana zinayı anlatsın... Zengin veya ünlü biri yaparsa aşk, gariban yaparsa zina.

Doğrucu Davut: Ölene günahıyla sevabıyla ona yaradan rahmet etsin ama girede kalan 18 aylık bebeğe ne olacak? Bırakılan ahlaki değer ne olacak. Burası Türkiye ananesi, geleneği, kültürü olan bir ülke.

EN ÇOK OKUNAN HABER!
DEFNE Joy Foster'ın ölümü ile ilgili haberler, twitter'ın dünyadaki en çok okunanlar listesinde 5'inci sıraya yükseldi. Ölüm haberi, 24 saatte medyada 2 bin 71 kez haber oldu. Haber, günlük gazetelerin 46'sına birinci sayfadan girdi. TV kanalları 21 saat bu konuya yer verdi, internette bin 591 haber yayınladı.

UYUŞTURUCU BULUNMADI
TARAF Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan'ın evinde hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili Adli Tıp, ön otopsiyi tamamladı. Foster'ın astımdan öldüğü verisi bulunmadı. Kanında da uyuşturucuya rastlanmadı. Sadece alkol tespit edildi.

'KAHROLSUN BÖYLE LAİKLİK'
Yeni Akit yazarı Serdar Arseven: Kimsenin asıl meseleye geldiği yok... Çıkacam, patlayacam yine... Fena olacak!.. İçin aksırıncaya, tıksırıncaya kadar için!.. Foster bir kurban... Ve... Testi misali su yolunda kırılmış!.. (...) Kahrolsun 'tıksırıncaya kadar içmeyi' tavsiye edenler!.. Kahrolsun laikliğin böylesi!..

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas: Ölenin anısına ve onun yakınlarının matemine özen göstermek yerine ölümden vazife ve malzeme çıkarmak, bizim mesleğin galiba varlık sebeplerinden biri. Onun ölümüne karşı insafsız çeşitlemeler yapanlara karşı Cengiz Semercioğlu benim düşüncelerimi yansıtıyor.

Pskiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli: Ölen kişinin ölümü, başka insanlara ders olmasını sağlayacaksa, medyanın da, uzmanların da yorum yapma hakkı vardır. Ama yorum, kişiyi hedef almadan, başkalarının kendilerine çeki düzen vermesi, kendi hayatlarını mukayese etmesi açısından fayda sağlayacaksa dozu kaçırmadan yapılmalıdır.

'TESTİ KAFANDA KIRILSIN'
Twitter'da da Uluç'un yazısı hakkında sert eleştiriler yer aldı.
Armagan Çağlayan: Sadece yuh yuh yuh yuh ıslık ıslık ıslık.....Yazık!
Rahşan Gülşan: Hıncal Uluç'a belki "Sana ne" denilebilir ama nefes tüketmeye gerek yok galiba...
Alper Kul: Hıncal Uluç Alzheimer olmuş duydun mu? Yazık.
Onur Baştürk: Hepimiz tepki göstermeliyiz, TUM GENC yazarlar
Biricik Suden: Fuları gevşetelim, beyne biraz oksijen gitsin.
Tuba Ünsal: O testi su yolunda değil senin kafanda kırılsın...
Yeşim Salkım: Başkasının evinde ölü bulunan, bir erkek olsaydı yine böyle mi yazardı kalemleriniz.
Fulden Uras: Defne kızın olsa sen yazar mıydın aynı yazını?

takvim