Hunharca öldürülen Münevver Karabulut"un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ilginç iddialarda bulundu. Cinayetin işlendiği sitenin kamera görüntülerinin olmadığı yönünde polisle site yönetiminin tutanak tuttuklarını belirten Epözdemir, Münevver"in dayısının kayıtları, 30 gün sonra site yönetiminden kavga dövüş aldığını anlattı. Epözdemir, görüntülerin, zanlı Cem Garipoğlu"nun cinayet aleti testereyi, Müvevver eve gelmeden aldığını gösterdiğini savundu.

Soruşturma 8 bin sayfa
Epözdemir, dün akşam Habertürk"teki “Teketek” programında, soruşturmanın 13 klasör ve 8 bin sayfadan oluştuğunu söyledi. Programda yer alan sitenin bir kamera görüntüsünde, Garipoğlu taksiyle evin önüne geliyor ve elinde bir poşetle içeri giriyor. Epözdemir"in yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

"Testereyi önceden aldı"
“Şu tescillendi, cinayet öncesinde testere şüpheli tarafından alınıyor. Testere eve bırakılıyor, iki dakika sonra şüpheli gidip maktuleyi alıyor. Cinayetin vahşice, hunharca işlendiği ortada. Münevver"i gidip almadan önce gidip testereyi almış. Alışveriş merkezinden testereyi alırken saat 12.25. Savcı şüpheliye sormuş, o da "ben değilim" diyor. Nalburun yanında çalışanlar önceden alındığına dair beyanda bulunuyor. Kamera kayıtlarının hiçbirinde cinayetten sonra testereyi almaya giderken görüntü yok.”
Şüphelinin profesyonel destek aldığını savunan Epözdemir, soruşturma makamına verdiği beyanatın ise hikâye olduğunu belirterek, “Beyanlarıyla bağdaşmıyor. 197 gün boyunca 17 yaşında olduğu söylenen kişinin profesyonel destek aldığı açık” dedi.
“Bilinçli, bilinçsiz ihmaller varsa belirlenmeli ki yarın adli vakalarda yeniden ortaya çıkmasın. Jandarma da emniyet de ikisi birbirini suçluyor. Jandarma "olay mahalline gittiğimizde emniyet mensupları kurabiye yiyor, çay içiyordu, biz koltukta kanı gördük, testereyi bulduk" diyor. Emniyet mensupları tam aksi jandarma ihmaliyle geç kalındığını söylüyor.”

"Baskıyla görüntü aldık"
“Site yönetimi kamera kayıtlarının olmadığını söylüyordu. Maktulenin dayısı kendi çabasıyla 30 gün sonra olay yerine gidip kayıtları izlemek istiyor. Site yönetimi istemiyor, tartışma çıkıyor. Kat malikleriyle konuşuyor. Kat malikleri cephe alıyor, kamera kayıtlarının incelenmesini istiyorlar. Silinen kayıtları bilgisayarcı buluyor.

"Siteye soruşturma"
Dün (önceki) gün site yönetimi hakkında savcıya başvurduk. Bu görüntülerin olmadığını söyleyenler emniyet mensupları... Yani polis bu kayıtları alamıyor site yönetiminden. Bu soruşturma dosyasının en önemli tanığı bu. Savcılık makamı da soruşturmayı yürütüyor. Onlar daha çok 700 bin Euro ve pasaporta odaklanmış durumda./milliyet