Nuri Ünal, Ay-Mendo tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Türk Diyanet Vakıf-Sen"e üye din görevlilerine hazırlık aşamasında olan "Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu" hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Rıdvan Naci Devli, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Rüstem Kurmaç, Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın İl Başkanı Nadir Baylar ve sendikaya üye il ve ilçelerden gelen din görevlileri katıldı.
Toplantıda konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Mali Sekreteri Nuri Ünal, toplum için önemli görevleri yürüten din görevlilerinin bir takım sıkıntı ve sorunları olduğunu söyledi. 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı"nın bugün hala bir "Teşkilat Kanununa" sahip olmadığını belirten Ünal, “30 yıldır Teşkilat Kanunu beklentisi içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı camiası, nihayet gizlilik içerisinde görüş ve talepler dikkate alınmadan hazırlandığı anlaşılan bir Kanun Tasarısı ile karşılaştı. Büyük bir beklenti ve umut içerisinde olan Diyanet çalışanları, bu Teşkilat Kanunu Tasarısını okuduğunda umutlarının boşa çıktığını gördü. Görevlilerden bir kısmı yıllardır emek verdiği kurum tarafından nasıl dışlandığını, bir kısmı hiç dikkate alınmadığını, bir kısmı ise kendilerinin kayıtlardan silindiğine şahit oldu. Bu hayal kırıklığı, personelde büyük öfke ve tepkiye sebep olmuştur” dedi.
Diyanet çalışanlarının ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için mücadele eden Türk Diyanet Vakıf-Sen"in konuya ciddi, objektif ve samimi olarak yaklaşmakta olduğunu savunan Ünal, “Bu sebeple sendikamız, zamanımızda kaydedilen gelişmeler doğrultusunda, Türk toplumunun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılanmış, daha etkin bir Diyanet İşleri Başkanlığı özlemi içerisinde çalışanlarının da özlük, mali ve sosyal haklarının geliştirildiği bir metin ortaya çıkması için hasbi ve samimi katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu konuda hiçbir ön yargımız bulunmamaktadır. Ana hedefimiz, Diyanet çalışanının mutlu ve huzurlu olacağı bir Teşkilat Kanununa kavuşturulmasıdır. Bunun için her türlü diyalog ve dayanışmaya hazırız” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu hakkında kamuoyu oluşması için çalışmalar yaptıklarının altını çizen Ünal, şunları söyledi: “Yeni düzenlemeler sıkıntıları, mağduriyetleri gidermek ve imkânları geliştirmek için yapılır. Tasarı; bazı hizmet sınıfı çalışanlarına mağduriyetten başka bir şey getirmemektedir. Bu kanun tasarısı ile yapılan düzenlemelerle çalışma barışı sağlanamayacağı gibi çalışanlar arasında da haset, husumet ve kin oluşturacaktır. Hizmet kolundaki kurumların mevzuatlarının 21. yüzyıl Türkiye"sinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi ve değişen şartlar ışığında iyileştirilip geliştirilmesi gerekir. Yıllardır beklenti içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının haklarının korunması için, konunun ısrarla takipçisi ve savunucusu olacağız” - iha