Arıtma tesisi çalışmalarıyla ilgili soruları cevaplandıran Başkan Sandalcı, “Şu anda tesisin kurulacağı yerde alt yapı ve hafriyat çalışmaları da başladı ancak bu inşaat mahalline ulaşmak için asfalttan itibaren 100 metrelik bir yol mevcut Bu yol ise bir şahsa ait arazi içerisinde kalıyor. İşte sorunuzun cevabı burada yatıyor tüm hazırlıklar tamamlanmasına karşın bu şahıs 100 metrelik yolu kullanmamıza izin vermiyor” dedi.
Tüm hazırlıklar tamamlanmasına karşın şahsın 100 metrelik yolu kullanıma izin vermediğini ifade eden Başkan Sandalcı, “Yola kayalardan oluşan barikatlar kurarak geçişleri engelliyor. İnşaat mahalline ulaşabilmemiz için başka alternatifleri değerlendiriyoruz en uygun başka bir çare ise yaklaşık üç kilometreden oluşan dağ yolunu ıslah ederek malzeme taşıyacak tırlara, kamyonlara ve vidanjörlere, ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yer, daha önce görev yapan belediye başkanları tarafından da tespit edilmiş ve paket arıtma için kullanım izni alınmak üzere girişimlerde bulunulmuş olan yerdir. O zaman herhangi bir itiraz olmamıştı. Bugün, biz yapmaya karar verdiğimizde, arsa sahipleri tarafından, yerleri değer kaybedecek kaygısıyla itirazlar olmuştur. Bu bir hizmettir. Hizmet yapılırken, birliktelik ve anlayış içinde olmamız gerekmektedir. Her birey üzerine düşen vazifeyi yapmalı ve fedakârlığı göstermelidir. Bu paket arıtma tesisi mutlaka yapılacaktır. Seçimlerde her partinin, her adayın ve bizimde yapacağımız hizmetlerin başında bu paket arıtma vaadi bulunmakta idi. Akbük"lü bunu istemektedir. Bizde halkın isteği doğrultusunda hizmete devam edeceğiz itiraz edenleri, daha duyarlı olmaya ve Akbük"e yapılacak hizmetlerde kimsenin kendi şahsi çıkarlarını toplumun yararının önüne geçirmemeye davet ediyorum” diye konuştu.
Kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Sandalcı, “Belediye meclisinin araştırmaları, İl Çevre Müdürlüğünden alınan izinler ve tespitler sonucu, Kazıklı yolu üzerinde bu güne kadar mangal kömürü üretimi yapımında kullanılan arazideki Kömür ocakları kaldırılarak hazineden izin alınıp paket arıtma tesisi yeri olarak tespit edildi. Hiç vakit geçirmeden ihaleyi alan firma tarafından çalışmalarda başlatıldı. Şu anda tesisin kurulacağı yerde alt yapı ve hafriyat çalışmaları da başladı ancak bu inşaat mahalline ulaşmak için asfalttan itibaren 100 metrelik bir yol mevcut. Bu yol ise bir şahsa ait arazi içerisinde kalıyor. İşte sorunuzun cevabı burada yatıyor” ifadelerini kullandı.