Ağır yaralanan kızı Raziye Doğan’ın (37) tedaviye alındığı hastaneye gelen Vahide Doğan (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin, 18 yıl önce ikinci kez evlenerek Manisa’dan gelip Tavşanlı’ya yerleştiğini bildirdi. İlk evliliğinden olan kızı Raziye Doğan’ın, Fatih S. (40) ile ilkokulu bitirdikten sonra severek evlendiğini belirten Doğan, kızının evlendikten birkaç yıl sonra eşiyle sorunlar yaşadığı için ayrılmak istediğini kendisine söylediğini anlattı.
 
‘EVİNE HİÇ BAKMIYORDU’
Doğan, kızının, iki yıl önce eşinden ayrı yaşamaya başlayıp oğlu Onur S. (8) ile Tavşanlı’ya geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Kocası kamyon şoförlüğü yapıyor. İçki içiyor, evine hiç bakmıyordu. Kızım çalışıp çocuklarına bakıyordu. Ben hep ona ’ayrılma, sabret’ dedim. Benden sakladı ama çok dövmüş. Sonunda dayanamadı ve ayrılmaya karar verdi. Eşyalarını toplayıp buraya getirdi. Bir ev kiraladık, eşyalarını yerleştirdik. Ben bir süre ayrı kalmalarının doğru olduğunu, zamanın her şeyi çözeceğini söyledim. Boşanma aşamasındayken, bir gün kocası, kızım ve ben oturup çay içiyor, konuşuyorduk. Kocası aniden sobanın üzerinde kaynayan reçeli benim üzerime döktü, kızımı bıçakladı. 3 yıl 10 aya mahkum oldu. Biz çocuklarına bakması için davadan vazgeçtik. Sonra da boşandılar."
Doğan, Fatih S’nin, kızını sürekli tehdit ettiğini anlatarak, bunun üzerine birkaç ay önce Cumhuriyet Savcılığına müracaat ettiklerini kaydetti.
 
TELEFONLA ARAYIP TEHDİT ETMİŞ
Dün telefonla arayarak kendilerini tehdit eden Fatih S’yi, "yapma" diyerek uyardığını bildiren Doğan, "Kızım Tavşanlı’da bir ekmek fabrikasında çalışıyordu. Bu sabah işe giderken kapıdan uğurladım. Bir süre sonra eve acılı haberi getirdiler. Eski kocası kaçmış, beni de öldüreceğini söylüyormuş. Allah’ım kızımı gençliğine bağışlasın" dedi.
 
Doğan, torunları, Manisa’da babaannesinin yanında kalan Refiye S. (17) ve Tavşanlı’da yanlarında kalan Onur S’nin, annelerinin yaralandığından haberdar olmadığını sözlerine ekledi.
Fatih S, Çukurköy Mahallesi’nde sabah işe gitmek için yolda yürüyen, bir yıl önce boşandığı eski karısı Raziye Doğan’ın karın boşluğuna pompalı tüfekle bir el ateş ettikten sonra kamyonetle kaçmış, ağır yaralanan kadın, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen kadının hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi.
 
BAKAN ŞAHİN ŞİDDETİ ÖNLEME PROJELERİNİ DÜN AÇIKLAMIŞTI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşine şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma cezası alan erkeğin ''elektronik kelepçeli teknik izleme sistemi'' ile takip edileceğini belirmişti.
 
‘DEVLET NİYE KORUYAMIYOR’U MASAYA YATIRACAKLAR
Şahin, yaptığı açıklamada, bakanlık görevini devralır almaz 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ile ilgili çalıştıklarını anlatarak, konunun güvenliği içerdiğini, Adalet ve İçişleri Bakanlığının neler yapabileceğini tartıştıklarını söylemişti.
Şahin, şunları kaydetti:
''Yapmaya çalıştığımız şey özellikle Ayşe Paşalı cinayetinde bu kadar şey yapılmasına rağmen 'Neden devlet koruyamadı' yı masaya yatırdık. Sahada yaşadığımız tecrübeyle yasal altyapıyı güçlendiriyoruz. Kolluk kuvvetlerinin oradaki yetkisini artırıyoruz. Aile Mahkemelerine yetki devri veriyoruz. En önemli şey, elektronik kelepçeyle izleme takip sistemini kuruyoruz. Şiddet uygulayan erkek uzaklaştırılma kararı verilmesine rağmen kadına yaklaşıyorsa burada elektronik sistemle, bilimsel bir yaklaşımla, bir çok AB ülkesinin yaptığı gibi teknik bir takip sistemi oluşturacağız. Kadını, canı koruyacak şekilde bütün gücümüzü seferber edeceğiz. Yasal altyapımız hazır. Hızlı bir şekilde, Meclis açılır açılmaz çıkacak ilk yasa budur.'' (aa)