AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Çelik de aynı şüpheye vurgu yaparak 'olayın tesadüfi olmadığını düşünüyoruz' dedi...

İşte Çelik'in açıklamaları:

"İsrail'in ve İsrail hükümetinin yaptığı saldırıyı tüm dünyadaki Musevilerle bağdaştırmak hoş değil. O yüzden nahoş hiçbir hareket ve tutum içinde bulunulmaması gerekiyor.İsrail'in hatası Musevilerden sorulamaz. Biz insan hakları ve demokrasi konusuna hep vurgu yapab AB'den çok daha gür ve net bir ses bekliyoruz. BM vetoları İsrail'i şımartmıştır. Millet olarak duygularımızla değil, aklımızla hareket etmeliyiz. Bu işin bir duygu boyutu yok mu tabi ki var. Ama iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte aklımızla hareket etmeliyiz."

SİLAH İDDİASI YALAN

"Henüz bu olayda ölü ve yaralı sayısı ve hangi milletlerden oldukları net değildir. Bu da İsrail'in basına ve uydulara sansür uygulanmasının sonucudur. Medyaya sansür doğru değildir. Kendinden emin olan bir ülke basına sansür uygulamaz. Bu tavrı da kınıyoruz.İsrail"de bir koalisyon hükümeti var. İsrail"deki her parti kamuoyu desteğini sürdürebilmek için şahin olmayı tercih ediyor. İsrail hiçbir zaman ayranım ekşidir demez. Onların ayranı her zaman tatlıdır. Eğer gemide dedikleri gibi silah olsaydı, o gemiye o kadar rahat inemezlerdi.
Orada saldırıya uğrayan insanlar elbette nefsi müdafaada bulunmuşlardır. Ama bunun silah koridoru açacağını söylemek insafsızlıktır."

TESADÜF OLAMAZ

"İsrail'in Gazze'ye giden Türk yardım gemisi Mavi Marmara'yı vurması ile İskenderun'da deniz üssüne yapılan PKK saldırının aynı zamana denk gelmesini de tesadüf olarak görmüyoruz. Türkiye ne zaman başını kaldırsa dış güçler ve onların içerdeki destekçileri harekete geçiyor.

ÇOK MANİDAR

Saadet Partisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iki olayın aynı günde gerçekleşmesine dikkat çekmiş ve "İsrail operasyonlarının olduğu bir anda İskenderun saldırısını olması çok manidar" demişti.

Vatan