Bulgaristan'da önceki gün İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıda 5'i İsrailli 7 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırıdan sorumlu tuttuğu İran, suçlamaları reddetti.

Netahyahu, olaydan bir gün sonra yaptığı açıklamada yine İran'a yüklendi, "Bulgaristan'daki saldırı İran'ın vekaletiyle Hizbullah tarafından yapıldı" dedi.

Teröre karşı savaşmaya devam edeceklerini söyleyen Netahyahu, "Terörü destekleyenlere ağır bir bedel ödeteceğiz'' tehdidinde bulundu.

Netanyahu açıklamasında saldırının İran ve Hizbullah'ın küresel terör kampanyasının bir parçası olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu kampanya onlarca ülkede beş kıtaya ulaştı. Dünyanın önde gelen güçleri şunu açıkça ortaya koymalılar ki İran bu terör kampanyasının arkasındadır. İran uluslararası topluluk tarafından birinci derecede terörü destekleyen ülke olarak anılmalı ve her şey İran'ı engellemek için yapılmalı. Dünyanın gelişen en tehlikeli silahı, dünyanın en tehlikeli rejimi.''

BOMBACI KAMERADA
Öte yandan BUlgaristan İçişleri Bakanlığı intihar bombacısına ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınladı. Bulgar yetkililer uzun saçlı ve bermuda şort giyen şüphelinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. İsrailli yetkililer saldırının failinin Bulgaristan'a Türkiye üzerinden geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.