Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu dün akşam saatlerinde Pülümür yakınlarındaki Çığ Tüneleri Mevkii'nde silahlı bir PKK'lı terörist tarafından kesildi. Teröristler, durdurmak istedikleri bir otomobilin kaçması üzerine arkasından ateş açtı. Ancak araçtakilerden ölen ya da yaralanan olmadığı ve aracın kaçtığı belirtildi. Yolu kesen PKK'lılar silah tehdidi ile durdurdukları diğer araçtakilere örgüt propagandası yaptı.

Tunceli-Erzincan yolu kapalı bulunurken, yol kesen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede Kobra helikopterlerin de katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı.

PANKART ASIP HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Tunceli ile Pülümür İlçesi bağlantılı Erzincan Karayolu'nu dün saat 19.00 sıralarında kesen kalabalık PKK'lı gurubu, araçları durdurup örgüt propgandası yaptı. Yola, 'Yaşasın demokratik özerk Kürdistan' yazılı pankartı asan teröristler, araçlardan indirdikleri vatandaşlardan pankart önünde hatıra fotoğrafı çektirmelerini istedi.

Yaklaşık 2 saat süreyle örgüt propagandası yapan PKK'lılar, daha sonra Tunceli ve Erzincan yönünden gelen araçlara, yola bamba döşediklerini belirterek geri dönmelerini istedi. PKK'lılar araçların dönüşlerine izin verdikten sonra karanlıktan faydalanarak dağlık alana kaçtı.

Güvenlik güçleri dağlık alana kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla havadan ve karadan operasyon başlatırken, Tunceli-Erzincan Karayolu'nda araç geçişlerine izin verilmiyor. Tunceli Jandarma Komutanlığı'ndan bomba ihma ekibi de bölgeye sevk edilerek, yola döşendiği iddia edilen bombayı aramaya başladı

Vatan