MHP Lideri Bahçeli 3 partiyi çok sert şekilde eleştirdi: AKP"ye: Terörü Barzani"ye havale ve ihale etti. CHP"ye: Kuzey Irak açılımı Barzani"ye yatırım. DTP"ye: Terörist sadece dağda aranmamalı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümetini terörle mücadeleyi Barzani ve peşmergelere havale etmek ve etnik bölücülüğe cesaret vermekle suçladı. Bahçeli, dün partisinin Meclis Grubu"nda özetle şu mesajları verdi:

SORUMLU ERDOĞAN Türkiye kör bir uçurumun kenarına sürüklendi. Bu vahim durumun başlıca sorumlusu, terörle mücadeleyi zaafa uğratan Başbakan Erdoğan ve hükümetidir. AKP hükümeti, PKK hamisi Barzani"ye güvence ve cesaret vermede seferber oldu. Başbakan, ABD"den eli boş döndüğü gerçeğini saklamaya çalıştı. PKK"nın Kuzey Irak"taki kampları, eğitim alanları, konaklama yerleri biliniyor. Kuzey Irak"ta terörle mücadele, Barzani"ye ve peşmergelere havale ve ihale edildi.

PKK"NIN MAŞASI Etnik tahrik ve bölücü taleplerin odağında, PKK"nın TBMM çatısı altındaki maşası ve sözcüsü olan DTP yer alıyor. Parti programına alınan Demokratik Özerklik Projesi, tek kelimeyle bir ihanet projesi. PKK yöneticisi olmaktan hüküm giyen militan İmralı"nın talimatıyla Genel Başkanlığa getirildi. Bulgaristan Modeli"ni öneren bu PKK sözcüsünün esin kaynağı bizzat Başbakan Erdoğan"dır.

TERÖRİSTLER TBMM"DE Teröristler sadece dağlarda aranmamalı. İmralı, PKK ve Barzani, çeşitli siyasi kimlikler altında bugün Meclis çatısı altında. PKK sözcülerinin Meclis çatısı altında melanetlerini sürdürmesini içinize sindiremiyor, bunun Anayasa"ya aykırı olduğunu kabul ediyorsanız; gelin dokunulmazlık konusunda iki aşamalı bir yaklaşım belirleyelim. Dokunulmazlığı Meclis kürsüsü ile sınırlamayı ileri bir aşamada ele alalım ve devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylem ve suçlar için dokunulmazlık zırhını hemen kaldıralım.

BARZANİ"YE TEŞVİK PRİMİ Baykal"ın "Kuzey Irak Açılımı" adıyla Barzani"ye yardım paketini açıklaması düşündürücü. Bu açılımın temeli ve mantığı sakat, içeriği çelişkilerle dolu ve zamanlaması çok yanlış. CHP, AKP"nin çizgisine geldi. Bu proje, Barzani ve peşmergelerine bağımsız devlet olma yolunda verilmiş bir sigorta poliçesi.

Teröre karşıyız, kökene değil

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son dönemdeki açıklamalarıyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan Bahçeli"ye şöyle yanıt verdi: "Çizgilerimizi yanlış anlayanlar, yanlış anlayamaz hale gelince, "Çizgi kırıldı" diyorlar. Kırılan çizgi değil, sizin kafanızdaki yanlış anlayıştır. Biz teröre karşıyız, kimsenin kökenine karşı değiliz. 1989"daki raporu da bu anlayışla yazdık, teröre bu anlayışla karşı çıktık. Açıklamalarımızı hükümete destek olarak yorumlanmasını da tebessümle karşılıyorum. Hükümete destek vermede, o partinin şikáyetçi olması söz konusu olamaz. Hükümete en büyük desteği veren sizsiniz, hükümetin hedeflerine ulaşmasını sağlayan sizsiniz."