Karadan kuşatmaya alınan bölgeye havadan da helikopterlerle takviye birlikler gönderilirken, operasyon düzenlenen bölgede geçtiğimiz gün mayınlı ve uzun namlulu silahlı saldırıda 2 askeri şehit eden teröristlerin de bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında bir grup teröristin barındığı bilgisine ulaştı. 1 Ağustos 2012 tarihinde sabah saatlerinde Diyarbakır-Bingöl karayolu 70. kilometresi Kayacık mevkiinde mayınlı patlama ile eş zamanlı saldırıda 1 astsubay ve 1 uzman çavuşun şehit edilmesi olayına karıştığı tespit edilen teröristlerin de içinde bulunduğu grubun etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon sürdürülüyor. Hakim tepelere helikopterlerle indirilen özel eğitimli askerler teröristlerin kaçış güzergahlarını tutarken, karadan operasyon sürdüren askerler de çemberi daraltarak ilerliyor.

Sabah saatlerinden itibaren helikopter trafiğinin yaşandığı Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistine inen helikopterler yorgun askerleri bırakırken, yerlerine tam teçhizatlı komandoları aldıktan sonra yeniden havalanıyor. Helikopterlerden inen askerler istirahat için bölüklerine doğru ilerlerken, yeni askerleri alan helikopterler ise havalanarak operasyon bölgesine yöneldi. (EAK)