Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Jandarma Karakolu'na 3 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında kısıtlı görüş şartlarından istifade ederek saldırmak isteyen bir grup bölücü terör örgütü mensubu, nöbetçi askerlerin dikkati sayesinde püskürtülmüş, çıkan çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti.
Çatışma alanında devam eden arama tarama faaliyetinde bugün sabah erken saatlerinde 1 terörist daha ölü olarak bulundu. Ölü ele geçirilen teröristin üzerinde 1 adet Kaleşnikof tüfek, buna ait şarjör ve 9 el bombası ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Görendoruk Jandarma Karakolu'na gece karanlığından istifade ederek saldırmak isteyen bir grup teröristin asker ve korucuların büyük dikkati üzerine püskürtüldüğünü belirterek, çıkan çatışmada toplam 3 teröristin ele geçirildiğini ifade etti.
Vali Aydın, çeşitli şekillerde kandırılan bütün teröristlere de çağrıda bulunarak, devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmalarını istedi. Dağa çıkarak hiçbir sorunun çözülemeyeceğini vurgulayan Vali Aydın, çocukları kandırılan ailelere de büyük görevler düştüğünü belirterek, devletin terör sorununun üstesinden gelecek güce ve kararlığa sahip olduğunu kaydetti.
Vali Aydın, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini sözlerine ekledi.