HAKKARİ"nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu"na geçen hafta saldıran teröristlerin otopsi için Şemdinli'ye getirilen cenazeleri sorun oldu. Bazı teröristler için savcının yeniden otopsi istemesi nedeniyle cenazelerin ailelerine teslimi gecikince, ilçe merkezinde esnaf kepenk kapattı.

Aktütün'de geçen cuma günü çıkan çatışmada ve ardından başlatılan operasyonlarda öldürülen 25 PKK'lıdan 4'ü yabancı uyruklu 9'unun cesedi otopsi için Şemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Otopsinin yapılmasının ardından Van nüfusuna kayıtlı Kemal Bor ile Muş Varto doğumlu Özkan Tepe'nin cesetleri dün gece geç satlerde ailelerine teslim edildi.

Savcı, 2'si İranlı, 2'si Iraklı olan 7 teröristin kimlik tespinin yeniden tespitini isteyince cenazelerin teslimi gecikti. Batmanlı Şahin Geğin, Adanalı Recep Dorak ve Van Başkaleli Zakir Yıldız"ın cenazesini almak için bekleyen yakınları, yeniden kimlik tespiti nedeniyle cenazelerin kendilerine teslim edilmemesine tepki gösterdi.

Ölen teröristlerin yakınlarının bu tepkisi ilçede kepenk kapatma eylemine dönüştü. Örgütün de baskısıyla Şemdinli esnafı bu sabah işyerlerini açmadı.

Milliyet