PKK'lı terörist Cihan Temel, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna saldırının ardından 7 Haziran'da Kastamonu'nun Obruk köyünde teslim olmuştu.

PKK'lı Temel, 4 Mayıs günü sabahtan itibaren yol kenarında pusuda beklediklerine dikkat çekerek, yoldan önce askerî bir araç geçtiğini ancak grup sorumlusu Salih Reş'in 'eylem polise yapılacak' diye talimat verdiğini öne sürdü.

 

5 Mayıs günü siren çalarak gelen resmi ekip aracını görünce ateş açtıklarını anlatan Cihan Temel, "Konvoydan haberimiz yoktu. Eylemden sonra ben ve 'Koçer' kod adlı Yılmaz Suiçer Amasya Tokat kırsalına dönmeyi istedik. Fakat, Salih Reş ve Mazlum kod örgütteki konumlarının yükselmesi için batıya doğru devam edilmesi gerektiğini söyledi." şeklinde konuştu. İhsangazi ilçesi Obruk köyü kırsalında 10 gün gezindiğini anlatan Temel, bu süre içinde ot ve su ile beslendiğini söyledi. Temel ifadesinde, "2 Haziran günü orman kesim işleri yapan bir vatandaşla karşılaştım. Yanına gittim ve kendimi 'avcı' olarak tanıttım. Birlikte bir şeyler yedik. Tekrar ormana geleceğini söyleyince ona giyecek ve cep telefonu bulmasını söyledim." dedi.