Foça İlçesi'nde, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen mayınlı saldırıya İzmirlilerin öfkesi çığ gibi büyüdü.

Sabah yaralılara kan vermek için kan merkezine akın eden İzmirliler, akşam da evlerinden aldıkları Türk bayrakları ile teröre tepkilerini gösterdi.

İzmir'in tüm semtlerinde düzenlenen protestolardan en geniş katılım Karşıyaka'da oldu. Sosyal medyada örgütlenip, Mavişehir'de toplanan İzmirliler sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Çevredeki vatandaşların alkışları eşliğinde yaklaşık 2 bin kişilik topluluk, Karşıyaka Çarşı'sına kadar gitti.

Burada toplandıktan sonra ayrıca hükümet aleyhine de slogan atan topluluk arasındaki bir genç, fenalaştı. Genci, çağrılan sağlık ekipleri, hastaneye kaldırdı. Saygı Duruşunda bulunan ardından İstiklal Marşı okuyan grup, pazar günü saat 11.00'de, Gündoğdu Meydanı'nda biraraya gelmek üzere sözleşti. Bir süre daha terörü lanetleyen sloganlar atan topluluk, ardından sessizce dağıldı.

Öte yandan, bazı İzmirliler araçlarına astıkları Türk bayrakları ile İzmir sokaklarında kornalar eşliğinde tur attı, durumu protesto etti. Protestolar gece de sürdü


Terör saldırısı gece de protesto edildi. Saat 22.30'da Aliağa, Menemen, İzmir ve Manisa'dan gelen yüzlerce motosiklet ve otomobil Foça'da buluşarak konvoy oluşturdu. İlçe girişindeki Uğur Mumcu Parkı'ndan harekete geçen grup, saldırının meydana geldiği Değirmenlik caddesi üzerindeki noktada hep birlikte klakson çalarak olayı protesto etti.

Daha sonra Büyükdeniz Sahili'ne inen araçlar, Demokrasi Meydanı, Küçükdeniz Sahil Caddesi yoluyla Jandarma Komando Okulu önüne ilerledi. Topluluk, burada bir süre durarak askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. İlçenin hemen her sokağından geçen konvoy, Mersinaki Caddesi üzerinden dönüş yaparak tekrar Değirmenlik Caddesi ve saldırı noktasına yöneldi. Burada protesto ve sloganlar tekrarlandı.

Türk ve Azebaycan bayraklarıyla donatılan araçlardan eylem boyunca "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Askere Uzanan Eller kırılsın", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Esnaf, balkonlara çıkan ve sahil boyunca sıralanan Foçalılar eyleme alkış ve bayraklarını sallayarak destek verdi. Protesto saat 24.00'te son buldu.

İzmir Valisi: "Yüreğimiz yanıyor"

Öte yandan, İzmir'de, katıldığı iftar yemeğinde sabah saatlerinde düzelenlenen terör saldırısına değinen İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç,"Yüreğimiz yanıyor" dedi.

Vali Cahit Kıraç, İzmir ve Türkiye için acı veren bir olay yaşandığını belirtti.

Vali Kıraç, "Foça'da askeri servis otobüsüne sabah 08.00 sıralarında düzenlen bombalı saldırıda 11 evladımız, canımız yaralandı. 1 yiğidimiz ise şehit oldu. Şehidimizin naaşı İstanbul'da defnedilecek. Yüreğimiz yanıyor. Bu güzel ülke 74 milyon insanına fazlasıyla yeter. Bin yıldır bu çoğrafyada insanlık örnekleri verdik. Bizim devlet felsefemizde insanı yaşatki devlet yaşasın anlayışı bulunmaktadır. Bu Ramazan gününde masum insanları öldürmek insanların işi olamaz. Bu caniler ne yaptığını bilmiyorlar. Bu insanlar elbet hem Allah katında hem de adalet önünde hesap verecektir. Bu insanların bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya güçleri yetmez" dedi. Terörü kınayan ve fırıncılar konusuna değinen İESOB Başkanı Mutlu, "Diğer büyük kentlere baktığımızda hem fiyat yönüyle hemde kalite yönüyle onlardan daha iyi durmadıyız. Bunu hep birlikte çalışarak başardık göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığınız iş itibariyle nimetle uğraşıyorsunuz o nedenle size daha fazla görev ve yük düşüyor. Çünkü açları doyurmak sizin işiniz. Bölgenizde fakir fukara yardım edin. Onlara destek olun onlara yardımcı olun ahilik geleneğini devam ettirin. Sizden ricam budur kimsesiz olandan fakir fukara olandan para almayın" dedi.