İnguşetya bu saldırıyla sarsıldı

Kuzey Kafkasya'daki durumla ilgili bir toplantıda konuşan Medvedev, teröristlere karşı savaşmaya devam etmek ve bu kişileri tereddütsüz ortadan kaldırmak gerektiğini belirterek, aksi takdirde başarılı olunamayacağını kaydetti.

Kafkasya'daki durumun bozulduğunu da kabul eden Medvedev, "daha önce, bölgede terörist faaliyetlere ilişkin durumun düzeldiğini düşünmeye başladıklarını, ancak meydana gelen son olayların bunun tersini ortaya koyduğunu" söyledi.

Medvedev, aşırılık yanlısı unsurlar ve terörist tehditlere karşı savaşta "başka yaklaşımların" benimsenmesi gerektiğini belirtti. Bu arada İnguş Cumhuriyeti'nin başkenti Nazran'da emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği, 9 polisin kayıp olduğu bildirildi.

Eski Devlet Başkanı Vladimir Putin de dönemi sırasında yaşanan "tiyatro baskını" sırasında sırf teröristleri imha etmek için sert yöntemler kullanmış ve rehinelerin de zarar görmesini göze almıştı. Putin, "Beslan'daki okul baskını" sırasında rehin alınanların öğrenciler olmasına karşın "teröristlere karşı" aynı sert cevabı vermişti. Rus liderinin bu kararları dünya kamuoyunda büyük tepkiyla karşılanmıştı. /hürriyet