Meclis Genel Kurulu’nda AKP CHP ve MHP’nin teröre karşı ortak deklarasyonu okundu. Deklarasyonda hiçbir gücün devletin bütünlüğünü sarsamayacağı belirtildi. 

Meclis Genel Kurulu’nda AKP, CHP ve MHP’nin teröre karşı ortak deklarasyonu okundu. Deklarasyonda hiçbir gücün devletin bütünlüğünü sarsamayacağı belirtildi. Deklarasyonda, ”Milli Güvenliğin sağlanmasından Yüce meclisimize karşı sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesi demokratik, meşru ve hukukidir” denildi.

Meclis Genel Kurulu’na verilen 30 dakikalık arada AKP, CHP ve MHP grup başkanvekilleri teröre karşı ortak deklarasyon üzerinde çalıştı. Verilen aranın ardından yeniden toplanan Genel Kurul’da siyasi partilerin teröre karşı ortak deklarasyonu okundu. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın imzasını taşıyan deklarasyonda bölücü terör örgütünün hain saldırıları sonucu devletin ve milletin birlik ve bütünlüğünü korumak için mücadale eden kahraman güvenlik güçlerinden 13 askerin şehit olduğu vurgulandı. Ortak deklarasyonda şöyle denildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi varlığının ayrılmaz parçası olan bütün şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.Hiçbir güç Türkiye Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve devletimizin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırılar neticesiz kalmaya mahkûmdur. Milli Güvenliğin sağlanmasından Yüce meclisimize karşı sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesi demokratik, meşru ve hukukidir. Milletimizden aldığımız güçle Türkiye Büyük Millet Meclisinde aşağıda imzası bulunan grupları temsil eden milletvekilleri adına Yüce Türk Milletine saygı ile arz ederiz. “