Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapılan operasyonda teröristlere ait bir barınak imha edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada 14 Haziran 2012 günü, Diyarbakır Jandarma Özel Harekat timleri, Genelkurmay Özel Kuvvetler timleri ve geçici köy korucularının katılımıyla Özel Birlik Operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Kulp ilçesi Dorşin Dağı bölgesine gerçekleştirilen operasyonun istihbarat bilgileri ise MİT Bölge Başkanlığı ve Heron'ların tespiti.

TERÖRİSTLERİN YAZ KAMPI BASILDI

Açıklamada şöyle dendi:

"İcra edilen operasyonda sabah saat 08.00 sıralarında Diyarbakır ili Kulp ilçesi Yaylak köyü güneyinde Dorşin tepe yamaçlarında 8-10 kişilik bir terörist grubun yaz kampına yaklaşılması esnasında çatışma yaşanmıştır.

Çatışma aralıklarla saat 15.00'e kadar devam etmiştir. Operasyona 7'nci Kolordu Komutanlığı'nca Skorsky helikopterler ve silahlı 2 adet Kobra taarruz helikopterleri havadan destek vermiş olup alan, yoğun bir şekilde ateş altına alınmıştır ve saat 16.00 sıralarında terörist kampına girilmiştir.

Terörist grubun barınma ve çevre ilçe merkezleri ile karakolları ve vatandaşları hedef almaya yönelik olarak eylem hazırlığı için kullandığı kampta teröristlere ait yoğun kan izleri, patlayıcı maddeler, eylem planları ile çok sayıda yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

SIĞINAKTAN NELER ÇIKTI?

İcra edilen operasyon ile bölücü terör örgütü KCK/PKK'nın Kulp bölgesi Dorşin grubuna ait barınak tamamen imha edilmiş ve gruba ağır bir darbe vurulmuştur"

Ele geçirilen sığınakta ise 250 gram C-4 patlayıcı, 1 adet plastik fünye, 1 adet cobra marka kriptosuz el telsizi, 3 adet akü, 26 adet 1,5 voltluk pil, 6 adet 3 voltluk pil, 50 metre kablo, 1 adet patlayıcı düzenek aktarıcısı, 1 adet silah temizleme yağı 200 gramlık, 2 adet el bombası kılıfı, 8 adet dolu Kaleşnikof fişeği, 8 adet çadır 8 adet med yatak, örgütsel doküman, çok miktarda teröristlere ait not defteri ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.