Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 16 Aralık günü 01.30 ile 02.45 saatleri arasında, Yüksekova'da ''kendilerine polis süsü veren'' yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan bazı kişilerin, iki vatandaşın ev ve iş yerlerine zorla girdikleri ve mallarını gasp ettikleri belirtildi.
Söz konusu kişilerin ayrıca bir ilköğretim okulundaki kamu mallarına da zarar verdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi.
''Daha önce yapılmaya çalışılan benzer provokatif eylemlerde göz önünde bulundurulduğunda, bu tür girişimlerin, halkımızla güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmeyi amaçlayan planlı kışkırtmalar olduğu değerlendirilmektedir. Söz konusu olaylar güvenlik güçlerimiz tarafından hassasiyetle araştırılmakta, halkımızın huzurunu bozmaya yönelen provokatörlerin yakalanması için tüm imkanlar seferber edilmektedir. Halkımızın kışkırtmalara gelmemesi ve soğukkanlılığını korumaları yanı sıra, şüpheli şahıslarla ilgili güvenlik birimlerini zamanında bilgilendirmeleri hayati önem taşımaktadır.''