İddiaya göre, Almanya'da yaşayan 23 yaşındaki Ö.A, geçen yıl, terör örgütünün Stuttgart sorumlusu ''Ahmet'' kod adlı kişinin tecavüzü sonucunda hamile kaldı. Olayın duyulmasını önlemeye çalışan örgüt sorumluları, Ö.A'yı örgütün kontrolünde faaliyet gösteren bir derneğe götürerek, ölümle tehdit edip kürtaj olmasını istediler.

Bunun üzerine Alman polisine başvuran Ö.A, kendisini tehdit ederek kürtaja zorlayan ''Çolak'' kod adlı Hüseyin Acar'dan şikayetçi oldu. Şikayetin ardından hakkında arama kararı çıkarılan Hüseyin Acar, Detmold'da yakalandı.

Tutuklanan Hüseyin Acar'ın yargılanmasına Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesinde başladı. Savcılık, Hüseyin Acar'ı, 2008 yılı Nisan ayına kadar yasaklı terör örgütünün ''Almanya sorumlusu'' olmak ve ''bir kadını öldürmek tehdidiyle çocuğunu aldırmaya zorlamakla'' suçladı.

Düsseldorf Eyalet Mahkemesinde görülen son duruşmada ifadesine başvurulan Ö.A, ''hamileliğinin dördüncü ayında Stuttgart'taki örgütün derneğine çağrılarak zorla kürtaj olması yönünde Hüseyin Acar ve yanında bulunan kişiler tarafından tehdit edildiğini'' anlattı. Ö.A, ''Kürtajı kabul etmeyince silahlı 2 PKK'lı tarafından örgütün Avrupa sorumlusu ile görüştürülmek üzere zorla Brüksel'e götürüldüğünü, burada da kürtaja zorlandığını'' kaydetti.

Terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü dönemlerde örgütün Almanya'daki önemli isimlerinden biri olan Tayfur Örüm ile tanıştığını ve aralarında ilişki yaşandığını anlatan Ö.A, ifadesinde ''örgüt içinde bu tür konuların 'yoz ilişki' olarak adlandırıldırığını ve yasak olduğunu'' söyledi. Tayfur Örüm ile ilişkilerinin ortaya çıkması üzerine, Örüm'ün sorgulanmak üzere Kandil'e götürüldüğünü ve kendisinden bir daha haber alınamadığını kaydeden Ö.A, ''Büyük bir olasılıkla öldürdüler. Bu tür olayların ölümle cezalandırıldığını ancak 'çatışmada öldürüldü' diye kapatıldığını çok duyduk'' şeklinde ifade verdi.

''Bu olaydan bir süre sonra tecavüze uğrayarak hamile kaldığını, bunun üzerine örgütten kaçtığını'' anlatan Ö.A, Hüseyin Acar tarafından kürtaja zorlandığını ve kürtaj sonrasında birçok defa intihar teşebbüsünde bulunduğunu söyledi. Ö.A, halen psikolojik yardım aldığını belirterek, Hüseyin Acar'ın cezalandırılmasını istedi.

Duruşma ertelenirken, Hüseyin Acar'ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor. -sabah