CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, terörün azmasının nedeninin AKP’nin politikaları olduğunu öne sürdü, "Terörün çözümünde atılacak ilk adım AKP’nin iktidardan gitmesidir" dedi.

Aytun Çıray, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak da, "Yarın hangi ilde bir milletvekilinin başına ne geleceği belli değil" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında terör konusuna değindi. 2002 yılında kabuk bağlayan yaranın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununu tanıdığını açıklamasıyla yeniden kanamaya başladığını öne sürerek, amacın büyük Kürdistan’ın Türkiye ayağını kurmak olduğunu iddia etti. Çıray, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Doğu ve Güneydoğu’da ipotek kabul etmeyen bankaları BDDK’ya şikayet ettiğini hatırlatarak, Çağlayan’ın bu açıklamasıyla Türkiye’nin artık o bölgede egemen olmadığını itiraf ettiğini savundu.

Çıray şunları söyledi:

"Oslo’da ise PKK temsilcileri ile Anayasa tartışılmış ve böylece Başbakan özel temsilcisi aracılığı ile anayasamızı gayrimeşru zeminlerde başka bir zemine sokmaya, yürürlükten kaldırmaya teşebbüs ederek vatana ihanet suçu işlemiştir. 2002 yılına gelindiğinde söndürülmüş olan PKK yangını, AKP’nin dışa bağımlı yanlış politikaları sonucunda tüm ülkeyi kaplamak üzeredir. Kanlı terörün azmasının nedeni AKP politikalarıdır. Terörün çözümünde atılacak ilk adım AKP’nin iktidardan gitmesidir." (NSK)