İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Güngören'deki saldırının, ''Terör saldırısı'' olduğu konusunda kuşku olmadığını söyledi.

Atalay, TBMM Genel Kurulunda, İstanbul Güngören'deki terörist saldırıyla ilgili olarak yapılan gündemdışı konuşmalar ve gruplar adına konuşmaların ardından konuyla ilgili bilgi verdi. İki patlama sonucunda gerek olay yerinde, gerekse yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde 4'ü çocuk toplam 17 vatandaşın (10'u erkek, 7'isi kadın) hayatını kaybettiğini belirten Atalay, aralarında çocukların da bulunduğu 139 vatandaşın da yaralandığını söyledi.

Şu ana kadar yapılan laboratuvar tahlillerinde, olayda kullanılan patlayıcının TNT olduğunun kesinleştiğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

''Elde edilen veriler, bugüne kadar ki tecrübelerimiz, güvenlik birimlerimizin elinde daha önce mevcut bilgiler, buradaki analiz ve değerlendirme sonuçlarımızla, sonuca doğru gittiğimizi ve inşallah olayı aydınlatacağımızı, failleri bulacağımızı tahmin ediyoruz. Buraya gelip huzurunuzda bunu açıkladığımız gün, en çok sevinen ben olacağım. Şu an büyük titizlikle bunun üzerindeyiz. Ciddi verilerimiz var, bunu sağlayacağız inşallah. Bize güvenin, biz bunu aydınlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim tesellimiz bu olacaktır.''

Olayın açık bir terör saldırısı olduğu konusunda kuşku olmadığını belirten İçişleri Bakanı Atalay, güvenlik konusunda herhangi bir zafiyetin olmadığını bildirdi.

Yaraların sarılması konusunda Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan İstanbul Valiliğine kaynak gönderildiğini ifade eden Atalay, bu kaynaktan, hayatını kaybedenlerin birinci derece yakınlarına 20'şer bin YTL ödemenin bugün yapılacağını söyledi.

Olaylar sırasında 42 işyeri, 32 konut ve 16 aracın çeşitli derecelerde zarar gördüğünü kaydeden Beşir Atalay, zarar tespitlerinin dün yapıldığını, zararların tümüyle ödeneceğini kaydetti.

Yaralıların tedavileriyle ilgili özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanelerin talimatlandırıldığını anlatan Bakan Atalay, gerekli tedavilerin tam anlamıyla yapılacağını söyledi. Atalay, tüm çalışmaların bir disiplin ve titizlik içinde yürütüldüğünü kaydetti.