Siirt'te önceki gün 4 kadının ölümüne 2'sinin ise yaralanmasına neden olan saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. 
 
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 2'nci sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Nergiz Evin, bu hafta içinde okuluna gidecekti. Arkadaşlarıyla veda yemeği yemeye karar verdiler.
 
Nergiz Evin, 31 yaşındaki ablası Zeynep, 17 yaşındaki kız kardeşi Nuran, çocukluk arkadaşları 25 yaşındaki Kevser Çekin ve 25 yaşındaki Nurcan Olgaç ile birlikte 27 yaşındaki Gülcan Olgaç'ın kullandığı 06 LML 56 plakalı otomobille Kasaplar Deresi bölgesindeki lokantaya gitti.
 
20.15'te geldikleri lokantada düğün olduğunu görünce geri döndüler. Ancak şehir merkezi yerine polis okuluna yönüne dönünce pusuya düştüler. Bu sırada polis okuluna eylem düzenlemek için ormanlık alanda beklediği tahmin edilen 3 PKK'lı terörist, otomobile ateş açtı. Ne olduğunu anlamayan araçtaki gençler çığlık atarken, otomobile yaklaşan bir terörist elindeki bombayı otomobile atmak istedi. Bomba teröristin elinde patladı.
 
BİRLİKTE CAN VERDİLER
Diğer teröristler aracı uzun namlulu silahlarla bir süre taradı. Silah sesleri üzerine teröristlerin bulunduğu noktaya polis okulundan ateş açıldı. Teröristler bir süre sonra kaçtı. Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında Nergiz ve Zeynep Evin kardeşlerle Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç'ın öldüğünü belirledi.
 
Ağır yaralı diğer iki kişi ise hemen hastanelere kaldırıldı. Bilinci açık olan Nuran, "Yemeğe gidiyorduk. Lokantayı geçtiğimizi anlayıp geri dönmek istedik. Bu sırada saldırı başladı" dedi. Çocukluktan beri arkadaş olan, ölüme de birlikte giden kadınlar mezarlıkta yan yana toprağa verildi.
 
BDP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ ÖLDÜ
Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, genç kadınların hikayeleri de ortaya çıkmaya başladı. Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencisi Nergiz'le birlikte hayatını kaybeden ablasının bayan kuaförü olduğu, kazandığı parayla kardeşine yardım ettiği belirtildi.
 
Ağır yaralı kız kardeşleri Nuran Evin'in ise lise öğrencisi olduğu öğrenildi. Nurcan ve Gülcan Olgaç'ın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssüm Olgaç'ın kızları olduğu; Nurcan'ın yüzme antrenörü, Gülcan'ın ise hemşire olarak çalıştığı kaydedildi. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Kevser Çekin'in de BDP'li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni olduğu ve polis olmak istediği öğrenildi.
 
Saldırıda iki kızı ölen, bir kızı da ağır yaralanan anne Esmer Evin'in dramı yürek burktu. 10 çocuklu Evin'in, internet kafe işleten oğlu Uğur Evin'in de 2 yıl önce kardeşlerinin öldüğü bölgede cesedinin bulunduğu ortaya çıktı.
 
Oğlunun katili bulunamadan, kızlarını teröre kurban veren anne Evin, "30 yıldır süren bir savaş var. Bu akan kanın durmasını istiyorum. Kızlarım daha çok gençti. Sadece okumak istiyordu. Güzel bir geleceği vardı. Çocuklarıma pusu kuruldu. Suçları neydi" dedi.
 
HALKI KATLEDEN BİR YAPILANMA
Cenaze törenlerine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin saldırının bir başka hedefin aracına benzetilerek gerçekleştirildiğini belirterek, "Öldürülen terörist Siirt nüfusuna kayıtlı tescilli bir kan içici erkek teröristtir. Akılla vicdanla bir ilişkisi yok" diye konuştu. Şahin, "ABD'de bulunan Başbakan'ın da bilgisi oldu.
 
Terör, güya bu bölgede halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak hep kendini takdim etti. 'Barış, hak, özgürlük, kimlik' dedi. Geldiğimiz noktada görüldü ki terör halk için değil, halkı katleden bir yapıdır" dedi.
 
sabah