Yüzbaşı Yılmaz Tankül, 9 askerin şehit olduğu PKK saldırısında 3.5 yıl önce komaya girdi. Kızı 'Uyanır' diye başında keman çalıyor.

 

Tankül ailesinin 3.5 yıldır süren dramını Hübertürk gazetesi manşetine taşıdı.

Erzincan'ın Kemah İlçesi Ulupmar Köyü kırsalında 11 Ağustos 2008 tarihinde PKK'nın yola döşediği mayınlı pusuda 9 asker şehit düşmüş, iki asker de yaralanmıştı. Hain pusudan yaralı olarak kurtulan Yüzbaşı Yılmaz Tankül önce Erzincan Devlet Hastanesi'ne ardından da askeri uçakla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne getirilerek, tedavi altına alındı.

BABAN ŞEHİT KIZIM

Yüzbaşı Tankül'ün öğretmen eşi Halime Tankül, yaralandığında 6 aylık olan oğlu Burak Eren ile şimdi 10 yaşında olan kızı Pakize Beyza babasını bitkisel hayatta görmemesi için önce "Senin baban şehit" kızım diyerek gerçeği gizledi. Uzun süre sonra ise kızını hastaneye götürüp gerçeği açıklayan Halime Tankül hastane kapısında, 4 yaşındaki oğlu Burak Eren ve kızı Pakize Beyza ile birlikte eşinden gelecek mutlu haberi bekliyor.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta adına sayfa açılan Yılmaz Tankül için tüm sevenleri seferber oldu. Uğradığı silahlı saldırının ardından yeniden hayata dönen ve ayağa kalkan İbrahim Tatlıses, Tankül Ailesi'ni umutlandırırken, Yüzbaşı'nm raporları ünlü beyin cerrahı Gazi Yaşargil'e gösterildi. Yaşargil, "Tıbben gerekli her şey yapılmış. Umut kesilmez, bekleyeceğiz" dedi. 

BABASINA KEMAN ÇALIYOR 

Yılmaz Tankül'ün kızı Pakize Beyza Tankül, 3.5 yıldır bitkisel hayatta olan babasına keman çalıyor. Babasını ziyarete kemanıyla giden ve başucuna oturan Pakize Beyza Tankül'ün bu davranışı hastanedeki hasta yakınlarını ve görevlileri de gözyaşlarına boğuyor. 
Anne Tankül, bu bayramda 4 yaşındaki oğlunun, "Babam zaten uyuyor, gitme" dediğini anlatırken, kızının kendine ayrı bir dünya kurduğunu ve babasını soranlara ise hastaneye yattığını söylediğini ifade etti.  Umutlu bekleyişlerinin sürdüğünü belirten Halime Tankül, "Yılmaz bir gün gözlerini açacak. Hep birlikte evimize döneceğiz" dedi. 

OĞLUNU HİÇ GÖRMEDİ 

GATA'da Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi devam eden Tankül'ün oğlu Burak Eren'i hiç görmediği ortaya çıktı. Afyonkarahisar'm Sultandağ İlçesi Yakasenek Beldesi'nde yaşayan baba Mehmet Tankül ise, oğlunun yaralandığı günden itibaren hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi. Tankül, "Oğlumun komadan çıkmasını beklemek çok zor. 
Ben oğlumu zor şartlar altında büyüttüm ve okuttum. Şimdi oğlumun gözlerimin önünde erimesine dayanamıyorum. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Artık birisi buna dur demeli" dedi. Tankül, kendilerini hiçbir siyasi liderin ve devlet adamının aramadığını belirterek sadece ve sadece Silahlı Kuvvetler'in ilgilendiğini söyledi. habertürk