Başbakan Erdoğan, Duatepe'deki törenin ardından Polatlı'daki toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada açılım konusunda kararlı olduklarını yineleyerek, “Daha önce de ifade ettim, süreci tahrik etmek isteyenler olacak. Sabrımızı zorlayacaklar. Nitekim görüyorsunuz, bunu da yapıyorlar ama sabırla, soğukkanlılıkla, sağduyuyla bu süreci inşallah tamama erdireceğiz” diye konuştu. Erdoğan, operasyonların durdurulmasını isteyen DTP'li yöneticilere de cevap verdi: “Bazıları çıkıyor diyor ki 'Operasyonlar dursun'. Sevgili kardeşlerim, operasyon terörün olmadığı yerde zaten yapılmaz ki. Huzur, sükünet var da operasyon mu yapılıyor? Terör devam ediyorsa, güvenlik güçlerinin asli görevi operasyonel olmalarıdır. Askerimizin de, polisimizin de görevi budur.”
BUYUR DAĞA ÇIK, ENGELLEYEN YOK

“Efendim 'Biz dağa çıkacağız.' Buyur çık dağa. Dağa çıkmanı kimse engellemiyor. Buyur çık. Böyle bir çözüm var mı ya? Ne terör örgütü ne de onun uzantıları, şunu açık söylüyorum, benim Kürt kökenli vatandaşlarımın hiçbir zaman temsilcisi olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır, ben buna inanıyorum.”

ZEMİNLERİ KAYIYOR FERYAT ONUN İÇİN

“Terörden beslenenler var. Maalesef bunun yanında şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlar da bundan besleniyor. Dikkat edin, burası çok önemli çünkü ayaklarının altından istismar zeminlerinin kayıp gittiğini görüyorlar. Oradan nemalanıyorlar. Terör rantı bitecek onun için feryat ediyorlar, sıkıntıları burada.”

Milletin bir bölümünün kendisini ötekileştirilmiş hissetmesi halinde ülkenin tam anlamıyla huzur içerisinde olamayacağını belirten Erdoğan, “Bölgeler, iller arasında ayrım yapmak, en başta Kurtuluş Savaşımız'ın ruhuna, kuruluş felsefemize, cumhuriyet anlayışına terstir” dedi.

BAYKAL VE BAHÇELİ'YE CEVAP VERMEM

CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'ye cevap yetiştirmeye çalışmayacağını da söyleyen Erdoğan, “Onlar varsın bizlere hakaret etsin. Biz yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.Yeni şafak