Jeotermal potansiyeli ile bilinen Germencik’e bağlı Hıdırbeyli, Çamköy ve Bozköy karayolunda Temmuz ayı başında meydana gelen termal su patlaması nedeniyle asfalt yolda derin bir çukur oluşmuştu. Yeni yapılan asfalt yolda yapılan araştırmada, jeotermal kaplıca sularının asfaltı delerek buhar çıkardığını tespit edilmişti. Trafik akışının tehlikeye düşürülmemesi için trafiğe kapatılan karayolunun üzerinde alternatif güzergah oluşturulmuştu.

Geçen sürede özellikle Bozköy köyü güzergahında artan termal su patlamaları, ulaşımı aksatmaya devam etti. Yeni yapılan asfalt yolda oluşan derin yarıkların yanı sıra arazilerde oluşan çökme ve kaymalar vatandaşları tedirgin etti.

Termal su patlamalarının devam ettiğine işaret eden Bozköy Muhtarı Mustafa Kuru, “Köyümüzü germencik ilçemize bağlayan karayolumuz, yeni asfaltlanmasına rağmen patlayarak çıkan sıcak su kaynakları nedeniyle bozulmuştur. Bundan yaklaşık 1 ay önce köyümüze yaklaşık 3 kilometre mesafede asfalt üzerinde ve yanında sıcak su çıkması sonucu zeytinlik alanlarda yaklaşık 800 metre uzunluğunda çatlama ve arazi çökmeleri meydana geldi. Çıkan sıcak su kapatılmasıyla birlikte hemen başka bir yerden yeniden çıkmaya başlıyor. Köyümüzün asfaltı yeni olmasına rağmen bozulmuş durumda ve ulaşımımız aksıyor. Çökme ve kaymalar nedeniyle köy sakinleri tedirgin durumda” dedi.

Yapılan incelemede asfalt yolu zemini termal kaplıca suyunun deldiğini tespit ettiklerini ifade eden Germencik Kaymakamı Resul Çelik ise, yolun tehlike arz etmesi üzerine asfaltın yanına geçici yol yapıldığını söyledi. Bölgedeki incelemelerin devam ettiğine işaret eden Çelik, “Buradaki saha jeotermal sahası olduğundan kullanım hakkı da özel bir firmaya ait. Gelip gerekli incelemeleri yaptılar. Firmaya gerekeni yapmalarını söyledik. Herhangi bir tehlike yaşanmadan yolu eski haline getirmek için önlem alınmasını istedik. termal suyun zarar verdiği bölgede uyarıcı önlemler alındı. Yol için ne gerekiyorsa kısa sürede yapılacak” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png