Alınan bilgiye göre, jeotermal enerji yataklarının zengin olduğu Germencik ilçesinde, Hıdırbeyli, Çamköy ve Bozköy yolunu sağlayan asfalt zemindeki yoğun buhar nedeniyle vatandaşlar polise ihbarda bulundu.

Yetkililer yeni yapılan asfalt yolda yaptıkları araştırmada, jeotermal kaplıca sularının asfaltı delerek buhar çıkardığını tespit etti.

Bölgenin trafik akışını tehlikeye düşüreceği düşüncesiyle karayolu trafiğe kapanırken, Germencik Kaymakamı Resul Çelik olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Çelik, yaptığı açıklamada, Germencik'ten Hıdırbeyli, Çamköy ve Bozköy mevkiinde bulunan yeni sıcak asfalt yolun ortasında, asfaltı delerek dışarı akan termal kaplıca suyunun tespit edildiğini belirti.

Yolun tehlike arz etmesi üzerine asfaltın yan tarafından geçici olarak araçların geçmeleri için yol yaptıklarını kaydeden Çelik, "Buradaki saha jeotermal sahası olduğundan kullanım hakkı da özel bir firmaya ait. Kendilerini buraya çağırdık. Mühendislerle birlikte gelerek burada araştırma yaptılar. Asfaltın ortasından çıkan su sıcaklığının 85 derece civarında olduğunu ve yolun diğer tarafında çıkan suyun ise 70-75 derecede olduğunu söylediler. Biz de onlara gerekeni yapmalarını söyledik. Herhangi bir tehlike yaşanmadan en kısa sürede yolu yeniden eski haline getirmek için önlem alınmasını söyledik. Asfaltın ortasında çıkan su ise tehlike arz ettiği için etrafını bantlarla çevirerek uyarı levhalarını koyduk. Bu nedenle bu yol için ne gerekiyorsa kısa sürede yapılacak" diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png