Aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisine aldığı son günlerde Antalya'da yüksek nem fotoğraf karelerine yansıdı. Kentin kuşbakışı görülebildiği Tünektepe’den bakıldığında Antalya, gökyüzünü kaplayan nem tabakasının arasından güçlükle görünüyor. Sıcak hava etkisini sürmeye devam edecek.

Hava sıcaklığının dün 35 derece olduğu Antalya’da, yüzde 83’lere kadar yükselen nem oranı, hissedilir sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkardı. Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı da bunaltıcı nem nedeniyle sakin bir gün yaşadı.

Nefes almayı bile güçleştiren yüksek nemden kaçan halk kapalı alanlarda klimalarla serinlerken, yabancı turistler ise sahilde denize girerek nemden kurtulmaya çalıştı. Gençler ise denizde su oyunları oynayarak zaman geçirdi. Arkadaşlarını, ellerinin üzerine çıkartarak havaya fırlatan gençler, ıslak eğlencenin keyfini yaşadı.

SICAKLIKLAR HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK

Türkiye’yi etkisi altına alın bunaltan sıcaklar Diyarbakır’da da hayatı olumsuz etkiliyor. Gölgede 43 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle Diyarbakırlılar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadı. Kentin ana caddeleri ve sokaklarında az sayıda kişiye rastlanırken, dışarıya çıkanlar da serinlemek için gölge olan yerleri tercih etti.

Sıcak izinleri devam ediyor!

Diyarbakır, Şanlıufra, Mardin, Batman, Şırnak Siirt’i kapsayan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar bölgede etkili olacağını açıkladı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar artarak süreceğini belirten yetkililer, sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ile 10 ederce üzerinde tahmin edileceğini söyledi.Yetkililer, kuvvetle sıcak hava dalgası nedeniyle, özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların saat 10.00 ile 16.00 arasında güneşte kalmamalarını istedi.