Antalya'nın Manavgat ilçesinde küçük oteller ay sonunda tesislerini kapatmaya hazırlanırken, 5 yıldızlı oteller geri kalan 6 haftayı en güzel şekilde değerlendirmek için çalışma yapıyor.
Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side destinasyonundaki otellerin 5 Eylül tarihi itibariyle doluluk oranlarının yüzde 87 seviyesinde olduğunu bildirdi. Bölgelerinde Rus turist ağırlayan konaklama tesislerinde geçen yıla göre yüzde 15'lik düşüş olduğunu belirten Barut, otellerde Rus turist doluluk oranının yüzde 55'te olduğunu söyledi. Side destinasyonunda otellerin büyük kısmının Orta Avrupa ve İskandinav ülkelerinden turistleri ağırladığını ifade eden Barut, konaklama tesislerinin altyapısı ve pazar anlaşmalarına göre Side'de sezonun 15 Kasım'a kadar süreceğini kaydetti.

MÜŞTERİ SIKINTISI YOK

Barut, "Eylül ayının girmesiyle birlikte bölgemizde yüksek sezondan sonbahar sezonuna girdik. Sezon bitimine kadar başta Almanya olmak üzere müşteri sıkıntımız yok. Ramazan ayı başında yüzde 5'lik yerli müşteri düşüşü oldu. Bu açığı Orta Avrupa müşterileriyle kapattık" dedi. YENİ ŞAFAK